Suplementy dla kolarza...?
Napisano Ponad rok temu
Jestem trochę z innej bajki, ale może mi coś podpowiecie. Jeżdżę amatorsko na rowerze górskim (powoli jakieś tam zawody i maratony) i chciałbym w jakiś sposób wspomóc moj organizm. Jestem szupłą osobą i mam bardzo szybką przemianę materii. Bardzo ciężko jest mi przytyć (czyt. nabrać masy mięśniowej) samą dietą. Co radzicie wziąć, aby pomóc mojemu organizmowi w budowie mięśni.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Łukasz
Napisano Ponad rok temu
1. Trening (silownia, rower niewystarczy)
2. Dieta
3. Mozesz dozucic Gainerka(ale jak jestes poczatkujacym to narazie rob to co w 1 i 2 punkcie a Gainerka zostaw na puzniej)
Nawet gdyby mnie atakowało miliony ludzi to ja nadal będę trwał przy swoim i udeżał z podwójną siłą
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Próbowałem różnych diet, dla kolarzy i dla kulturystów, ale jak zaczynam bardziej intensywnie trenować, to czuję, że mięśnie mi słabną. Trening jest odpowiedni, bo jeżdże z większą grupą pod okiem fachowca. Myślałem może o tej serwatce białkowej. Powinna dostarczać budulec do mięśni.
Co do nabierania masy, to nie chodzi mi o duże bary, ale o nogi. Jeżeli nie będę miał odpowiednich mięśni, to nie mam co pracować nad siłą, bo nie ma na czym.
Pozdrawiam Łukasz
Napisano Ponad rok temu
?? - co Ty mowisz ?? - sila nie jest uwarunkowana wielkoscia miesnia, a gestoscia wlokien aktynowo-miozynowych.Co do nabierania masy, to nie chodzi mi o duże bary, ale o nogi. Jeżeli nie będę miał odpowiednich mięśni, to nie mam co pracować nad siłą, bo nie ma na czym.
jesli po to chcesz wieksza mase miesniowa to mija siem z celem - co do sily to proponuje trening na sile na nogi na silowni dolozyc
Daj mi, Panie, mestwo, abym chcial zmienic to, co mozliwe. Daj mi cierpliwosc, abym potrafil zniesc to, czego zmienic nie moge. Daj mi tez rozum, abym umial odroznic jedno od drugiego.
dla wlasnego dobra czytajcie regulamin !! nieznajomosc nie usprawiedliwia wykroczen;
regulamin forum odzywianie: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Nawet gdyby mnie atakowało miliony ludzi to ja nadal będę trwał przy swoim i udeżał z podwójną siłą
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z treningami to spokojnie wyrabiam, już siłownia raczej nie jest mi tak potrzebna. Wystarczająco dużo jeżdzę.
Zobaczymy jak będzie po tej odżywce.
Pozdrowienia Łukasz