Witam. Mój cel to głównie poprawa szerokości. Naturalnie posiadam wąski układ kostny i rozstaw barków, dlatego celuję szczególnie w poszerzenie pleców i bocznych aktonów barów. Wybrałem split 4-dniowy i proszę o ocenę.
Pon
klatka + biceps + przedramie
(tutaj zamieszczam uwagę. Mam dziwną genetycznie klatkę, wąską ale dobrze zbudowaną jeśli chodzi o grubość mięśnia w środkowej części. Dlatego chciałbym skupić się na maksymalnym jej rozciągnięciu i nad górną częścią, która wyraźnie odstaje. Toteż nie wiem czy ogólnie zreygnować z wyciskań poziomo czy wrzucić do planu)
klatka
wyciskanie sztangi poziomo 3x 12/10/8
wyciskanie sztangi/hantelek na skosie dodatnim 4x 12
rozpiętki na skosie dodatnim 4x 12
pompki na poręczach 3x max
biceps ( 3 ćwiczenia, czy może dać dwa pierwsze, ale więcej serii??)
uginanie sztangi stojąc 3x 12/10/8
supinacja 3x 12
uginanie chwytem młotkowym 3x12
przedramie
nachwyt/podchwyt w ss 4x12
Wtorek
plecy + triceps + kaptury
plecy
drązek szerokim nachwytem 5x max
wisołowanie podchwytem 4x 12
MC 3x max ( tu jak największym ciężarem)
przyciąganie linki wyciągu do brzucha 3x 12
triceps
francuskie 3x 12/10/8
prtowanie z linka wyciagu 3x 10
pompki na poręczach 3xmax
kaptury
szrugsy przód/tył w ss 4x 15
czwartek
barki + łydy
barki
wyciaskanie sprzed klatki 4x max
unoszenie bokiem 4x max
podciaganie sztangi do brody/ unoszenie w opadzie w ss 3x 12
łydy
spięcia na suwnicy 5x 20
piątek
uda
przysiady ze sztangą 6x max
uginanie na masyznie/prostowanie na maszynie (dobrze to na mnie działą) w ss 4x max
Prosze o ocenę i poprawę treningu. Jeśli chodzi o liczbę powtórzeń to wiem, że pisałem obok nazw ćwiczeń, ale będę starał się robić po prostu do załamania mięsniowego. 14 serii na uda chyba starczy. Nie mam zamiaru robić wykroków z hantlami, by jeszcze bardziej nie powiększać obwodów pośladków. Przysiady głębokie ale na podstawkach pod nogi. Na brzuch abs II w środy i soboty, będzie chyba ok. Dzięki z góry.
Użytkownik Numenor edytował ten post Ponad rok temu