Cześć
Od 6-7 miesciecy chodza na silownie ;p i ostatnio pojawił sie problem dość dziwny ;/
Co jakis czas (15-20 minut lub dluzej ) mam takie dziwne uderzenie serca. Serce chodzby zwalnia i nagle jest bardzo mocne uderzenie serca (trwa to moze okolo 3 sekund ) i potem znowu bije normalnie a za jakies pare minut znowu to samo. Dziś byłem u lekarza , mam porobić badania na cholesterol, EKG , krew, mocz itd Wiec w pon bd miał wiecej informacji na temat co sie dokladnie dzieje z moim serduchem. Jednak mam do was pytanie czy aby mój problem nie zaczoł sie od momentu przejscie z trybu no-life przed kompem do trenowania. W ciągu 6 miesiecy dużo sie zmieniło w moim życiu:
-zaczolem chodzic na silownie dzieki czemu zwiekszyla sie moja sila i waga (13kg wiecej w 6-7 miesiecy) nie biore zadnych odzywek itd.
-teraz jak zaczelo byc cieplo chodze 2-3 razy w tyg grac w pilke 2h (trening w klubie)
-zaczolem teraz tez grac w plazowke czesto po 3h z 2razy w tyg
-o 5 rano wstaje do pracy korować drzewa (dla nie kumatych to znaczy odzucac kore od drzewa) nie jest to lekka praca no ale... pracuje gdzies do 10-11
-oprocz tego jakies normalne zajecia domowe.
Czy moje problemy z sercem moga byc spowodowane zmianom trybu zycia ? Rodzice ciagle mi mowia ze to temu ze nabralem te 13kg wagi ,czy mają racje ? Teraz staram sie odzywiac ! wogole nie czuje sie zmeczony tak jak kiedys gdzie po 30minutach gry w pilke czulem paraliż w nogach z powodu utraty siły. Kiedys jadlem malo ale np boczki , karczki ogolnie duzo tlustego (mimo to bylem chudy bardzo) Teraz mam diete i wgl.
Prosze o jakies sugestie czemu tak sie dzieje i czy moze byc to spowodowane trenigniem i masówą .