Panowie, jako że kurczak już mi się nudzi chcę dodać jakąś rybkę tylko nie wiem jako. I w biedronce są same mrożone filety albo kostki.
Jakie ryby najlepsze do diety?
Napisano Ponad rok temu
Jakakolwiek będzie dobra nawet panga bo białka ma sporo. Mintaj morszczuk tilapia itp itd każda ryba sie nadaje czy to słono czy słodkowodna.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Mintaj - więcej wody niż ryby .
Kupuj dorsza - droższa troche ale i smak i jakość jest ok .
Napisano Ponad rok temu
drozsza troche buhahahah 30zł za kg ryby nie każdego stać na wołowine czy dorsza.
Kwestia jaka rybe znajdzie i ile glazury bo fakt kupno większości mija sie z celem
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Te z biedry są spoko bo mają mało glazury, ja najczęściej brałem mintaja w kostkach.
Napisano Ponad rok temu
Te z biedry są spoko bo mają mało glazury, ja najczęściej brałem mintaja w kostkach.
Mintaj jest bardzo dobry.2 kostki + 100 gram ryżu + warzywa gotowane z biedronki i obiad gotowy.
Napisano Ponad rok temu
Łosoś norweski też żre syf jak i wszystkie ryby hodowlane a sam je żresz gdzie tu sens tego argumentu?
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem najlepszym wyborem jest dorsz i łosoś - przy czym łosoś ze względu na swoją cenę to raczej nieczęsta opcja. Dorsza można ewentualnie zastąpić solą, jest to bardzo dobra rybka i do tego tańsza.
Napisano Ponad rok temu
temat nie ruszony od 2 miesiecy a ty go odkopujesz
TKWM
Napisano Ponad rok temu
U mnie kolo FRACA co piatek i czwartek griluja swieza rybke chorwacka Dorade. Jest pyszna, swieza z rusztu posypana szczypiorkiem, rozmiar jest okej. Polecam kazdemu kto ma taka opcje
Napisano Ponad rok temu
najlepsze ryby to morskie bo oprocz bialka maja szereg dobrych tluszczy...a panga to syf...wystarczy poczytac w necie...zero jakichkolwiek wartosci
Napisano Ponad rok temu
Tuńczyk jest rewelacyjny, polecam na kanapki i do sałatek Lubię też śledzie pod każdą postacią.
Napisano Ponad rok temu
Śledź średnia rybka, dość, że ma tylko 16g białka w 100g to jeszcze 10g tłuszczu. Nie będzie za tłusty jeśli mieści Ci się w bilans i makroskładniki. Na noc dobra opcja, bo masz już białko w postaci kazeiny.
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Średnia to fakt ale kupisz w niskiej cenie + nigdy nie mrożony
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
każda ryba oprócz pangi jest dobra
np łosoś ma 20 gr białka i 15 tłuszczu
tylko że te tłuszcze są bardzo zdrowe
inne ryby maja rzeczywiście mniej tłuszczu ale jak wszystko mieści się w bilansie to ok
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Białko białkiem, ale panga to sieka, łososia też coraz więcej na rynku który nie koniecznie jest dobry a, 55zł+ za dobrej jakości łososia raczej nikt nie zapłaci. Dorsz smaczna ryba ale tez nie należy do tanich.
Flądra jest smaczna i nie droga
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kombinacje z serkiem wiejskim
- Ponad rok temu
-
Napoje zero, produkty light, itp
- Ponad rok temu
-
Rafaello :D
- Ponad rok temu
-
Dietetyczny placek
- Ponad rok temu
-
Moje risotto
- Ponad rok temu
-
Ciemny chleb
- Ponad rok temu
-
śledzie po sułtańsku- słodko-kwaśne
- Ponad rok temu
-
Nudna monotonna redukcja? LODY BEZ CUKRU
- Ponad rok temu
-
Kefiry/Maślanki
- Ponad rok temu
-
Pierś z kurczaka
- Ponad rok temu