Witam,
Potrzebuje pomocy w doborze sprzętu, niestety jest kilka obiekcji dlatego proszę o pomoc na forum . Zaczynając od początku interesują mnie dwa sprzęty
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
oraz
orbitrek
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
Problem w doborze jest taki że posiadam małe mieszkanie 50 m2 i nie ma specjalnie za dużo miejsca na sprzęt, druga sprawa to praktycznie brak czasu po godz. 21, 22 można myśleć o czasie dla siebie jeżeli nie później( więc odpada siłownia) Kondycja w tej chwili praktycznie zerowa ( praca siedząca , samochód ). Nie chciałbym również nie wiadomo ile wydać na sprzęt przynajmniej na początku. Proszę o jakieś propozycje
sprzet dla początkującego z brakiem czasu wolnego ;)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po co ci te smieci? Chyba nie wierzysz w to że na wioslarzu rozbudujesz ciało.... a jak chcesz tylko spalic fat to szkoda inwestowac w sprzęt.
Jak tylko poprawa kondycji to sam orbitrek starczy + trening domatora pompki i reszta tych duperelków z tym że tanie orbitreki kupuje sie do wzrostu i ten z aukcji jak masz góra metr 80 będzie ok , z doświadczenia wiem że krótkie orbitreki sprawiają ze wysokich bola od razu kolana i trening na tym jest zaprzeczeniem treningu.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
mam 175 cm więc chyba mógłby być. No zalezy mi żeby chociaz troche kondycje poprawić i co nieco spalić
Napisano Ponad rok temu
wioslarz to najgłupszy pomysl pod słońcem.. lepiej kup ławeczke i hantle za ta kase i zrobisz trening jak nalezy...
co do orbitreka możesz brać jestes niski będzie ci sie komfortowo cwiczyća co do jakości no neistety to wszystko do ceny mniej więcej 2 tysięcy to smieci więc i tak wielkeigo wyboru nie ma
Sprzet do cardio jest drogi bardzo w porówniu do sprzetu siłowego..
a tak kupiłbyś ławkę + hantle stojaki i gryf i rowerek i bys sie w tez w tych 1300zł zmieścił, miejsca zajmit yle samo a zrobisz porządny trening całego ciała który wyrobi i mięsnie i kondycje bez szwędania sie po siłownaich. Ale twoja wola
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
myśle że on nie chce rozbudowywać masy mięśniowej tylko być w dobrej kondycji powiedzmy z bieganiem dlatego wstawił ten post właśnie do tego działu
Wpadłam na fajny przepis na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] dietetyczną.
Napisano Ponad rok temu
Jak nie masz czasu ćwiczyć to kup sobie buty do biegania za 100 zł, biegać można o każdej porze, przynajmniej zaoszczedzisz pieniądze
Napisano Ponad rok temu
weż orbitreka. Ma to jednak sens tylko wtedy, gdy zamierzasz cwiczyc regularnie. Inaczej szkoda kasy, bo raz na czas nie da żadnych efektów