Witam proszę o pomoc bo nie ogarniam! jak ułożyć szybciutko prostą dietę bez żadnych wymyślnych rzeczy i taką co by była prosta do zastosowania... pierwsze co dodam to: jestem od dziś (znaczy chciałbym już zacząć) intermittent fasting... okno żywnościowe mam od 18 do 22 i muszę przyswoić w tym czasie około 2300 kalorii... w tym około 230g białka 230g węglowodanów, 51g tłuszczy... i teraz proszę was o pomoc bo nie ogarniam! jak zrobić szybciutko i prosto coś co łącznie by wypełniało wszystkie kryteria... posiłki nie musze miec 5-6 tylko stawiam na 3 bo w czasie okna żywnościowgo (4h) to bym miał 3 posiłki to posiłek co 1h więc mi pasuje.
dodam jeszcze to co mam teraz w domu pod ręką a mam hmm tak:
(wartość podana w 100g produktu, a mam ich oczywiście o wiele więcej ale podaję info aby ktoś pomógł dobrać to jakoś...bo ja nie mam głowy do tego )
kurczaka (dość dużo) 100g: 104 kcal, białko 23,7g, węgle 0, tłuszcz 1g.
serek wiejski: 100g: 103 kcal, białko 13g, węgle 2,6g, tłuszcze 4,5g
jogurt naturalny 0,1% tłuszczu: 100g: 51 kcal, białko 5,2g, węgle 6,6g, tłuszcze 0,1g
ryż na jedną porcję 62,5g: 215 kcal, białka 4,6g, węgle 48g, tłuszcze 0,8g
no i oczywiście mam też brokuły surowe, jakąś mieszankę warzyw w której są: brokuły kalafior, marchewka
oczywiscie mam też jajka no i jakieś tam hmm cebulka czy coś mniej wiecej co ma każdy w domku no i np. oliwę z oliwek też...
prosze o szybką pomoc i z góry również dziękuję za wszelką pomoc
dodam jeszcze że mam na myśli diete bez żadnych odżywek czy suplementów... no i dodam też ze mam też jakieś tam chude szyneczki z indyka itp. i do tego bułaski ciemne z pestkami dyni...
Użytkownik Stivciu edytował ten post Ponad rok temu