KLUSKI Z NADZIENIEM PARÓWKOWYM
nie jest to potrawa dietetyczna, ale smaczna i niskobudżetowa
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
POTRZEBNE PRODUKTY:
- WCZEŚNIEJ UGOTOWANE, ZIMNE JUŻ ZIEMNIAKI, POGNIECIONE JAK NAJLEPIEJ NA PUREE (MOJA MAMA UŻYWA SPECJALNEJ PRASKI DO ZIEMNIAKÓW, JA UŻYWAM PRZYRZĄDU DO GNIECENIA ZIEMNIAKÓW Z DZIURKAMI)
- PÓŁ MAŁEJ CEBULI
- 4 PARÓWKI
- TROSZKĘ KETCHUPU
- JEDNO JAJKO
- MĄKA ZWYKŁA U MNIE TORTOWA
- MĄKA ZIEMNIACZANA
- SÓL I PIEPRZ
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
PÓŁ CEBULKI KROIMY MOŻLIWIE JAK NAJDROBNIEJ W KOSTECZKĘ
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
WRZUCAMY DO MISECZKI I DODAJEMY PIEPRZ I SÓL
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
PARÓWKI ROZDRABNIAMY WIDELCEM
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
DODAJEMY DO CEBULKI, MIESZAMY I DODAJEMY KETCHUP W MAŁEJ ILOŚCI (CHODZI O TO ŻEBY SKŁADNIKI SIĘ ZE SOBĄ "ZLEPIŁY" )
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ZIEMNIAKI DZIELIMY NA 4 RÓWNE PORCJE
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
WYJMUJEMY DWIE PORCJE
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
W JEDNO PUSTE MIEJSCE DOSYPUJEMY MĄKĘ TORTOWĄ, A W DRUGIE MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ ( MĄKA POWINNA ZAJMOWAĆ TYLE SAMO MIEJSCA CO WYJĘTA MASA ZIEMNIACZANA)
Użytkownik ania2449 edytował ten post Ponad rok temu