Sos sojowy! Do wszystkiego i zawsze!
Poprawia smak dowolnej potrawy ;D
Co dodac do ryżu, kaszy , makaronu ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zazwyczaj ryż wcinam z serem żółtym mięsem i sosem pomidorowym, ale gdy zabraknie, to robię taką miksturę:
Duszę na patelni cebule, chwile później dodaje jakieś mięso(mielone z wieprzowiny albo cyc z kury pokrojony w kostkę) i czekam aż mi się nadmiar wody zredukuje, żeby mi się cebula podsmażyła z mięsem, po czym znów dolewam trochę wody i dodaje koncentrat pomidorowy i przyprawę do gulaszu/gyrosa/kebaba(w zależności co na stanie). Chwile podsmażam i dodaje ogórek kiszony i jak czuje, że za dużo wody odparowało to trochę soku z pod kiszonych i trzymam na ogniu jeszcze z minute.
Jako iż nie lubię dzielić jedzenia na talerzu to mieszam to wszystko z ryżem ugotowanym na połowie kostki rosołowej i jest dobre danie.
Tzn dla mnie dobre.xD
Ps: Jak ktoś lubi aromat wiejskich wędlin to ja czasem dodaje do tego sosiwa odrobinę kiełbaski wiejskiej takiej naczosnkowanej solidnie i wtedy jest jeszcze lepsze. ![]()
Użytkownik -US- edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chyba bym sie porzygał...... 
Mateusz Pawlak ![]()
Napisano Ponad rok temu
Każdy ma swoje odmienne preferencje smakowe.xD
Napisano Ponad rok temu
makaron + jajko i keczup jak już wcześniej wspomieliście, rewelacja, makaron lepiej kupować z pszenicy durum-ponoć zdrowszy
Napisano Ponad rok temu
Ja gotuje często kaszę z piersią z kurczaka, warzywami. Kupiłam gotowe danie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Idealnie pasuje do mięsa i nie trzeba już dodawać przypraw, jest bardzo prosta w przygotowaniu. Aromatyczna, naprawdę bardzo polecam..
Napisano Ponad rok temu
ja makaron świderki od arrighi do tego biorę kurczaka z grilla, warzywa wszystko mieszam i mam danie do pracy.
Napisano Ponad rok temu
Makaron albo ryż z tuńczykiem i pomidorkami to złoto
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Omlet- Ponad rok temu
-
Coś na słodko.- Ponad rok temu
-
zdrowsza wersja naleśników- naleśniki z otrębami podane z twarogiem- Ponad rok temu
-
rybka z kapustą kiszoną i omletem- zwykły obiad (szału nie ma)- Ponad rok temu
-
łosoś dla każdego ;)pit86 - Ponad rok temu
-
Coś na przystawkę od piowar12 Zapraszam- Ponad rok temu
-
Steki siekane wołowe- Ponad rok temu
-
Kurczak- Ponad rok temu
-
mix jajeczno-tuńczykowy do kanapek ;)pit86 - Ponad rok temu