wady serca
Napisano Ponad rok temu
Pytanie kieruje do osob ze schorzeniami żeby napisał Z WŁASNEGO DOŚWIADCZENIA co o tym myślą
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik karol1908 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
trenuje ktoś z was z tym ? sam mam kilka wad min. arytmie, lekarz z grymasem pozwala mi trenowac jakis ping pong czy szachy ale ja mi sie chce bardzo chodzic na silke i nie wiem czy to dmuchanie na zimne czy rzeczywiscie duze ryzyko.
Pytanie kieruje do osob ze schorzeniami żeby napisał Z WŁASNEGO DOŚWIADCZENIA co o tym myślą
Hej,
zalezy co Ci dolega? arytmia, dysrytmia, niemiarowość serca ? Jakie są to wady?
Kolega wyzej napisał o niskim rytmie...też to takie dobre nie jest. Ale my tutaj wyrocznią i kardiologami nie jesteśmy.
Bo błędem bedzie :" idz kolego,,,sport to zdrowie". A po paru minutach wywiozą Cie na sygnale z siłowni.
Powiem Ci z własnego doswiadczenia bo samej mi sie przytrafiła rzecz problemowa. Ja mam tachykardie...ale zeby było weselej i na lansie...to dobija mi prawie do 200 uderzen na minute. Ot tak,,dla kaprysu takie dziwactwo.Do tego mam pikawe ciut większa niz zwykły smiertelnik i wytyrany mięsien sercowy- ale tutaj to przyczyna pływania ładnych paru lat.
Po 4 wizytach u lekarki pozwoliła mi tylko na ciężary ok 2kg ..na luzie, na spokojnie.I dodała,ze musze sie liczyc z diagnozą kardiologa,którego zalicze w następny wtorek. Jesli uzna,ze nie mam prawa cwiczyc, pływac, tanczyc..i szlag wie co jeszcze...to przyjme to na klate...jak sie to potocznie mówi.
Jesli tak bardzo zalezy Ci na sporcie to idz do lekarza specjalisty i zapytaj wprost: moge? nie moge? i koniec tematu.
Zdrowia oczywiscie życze
Napisano Ponad rok temu
ćwicze splita już od miesiąca i raczej dobrze sie czuje czasem jakoś serce dziwnie stuknie ale to chyba normalne.
Napisano Ponad rok temu
tak czy inaczej zaraz sie poczuje lepiej i wróce na siłownie bede nadal solidnie cwiczył mase robił nie bede się tym przejmował póki nie odczuje czegoś niepokojącego
Użytkownik bessekratte edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wada serca niekoniecznie wyklucza nas z treningów na siłowni. Wszystko zależy jakie obciążenie sobie dobierzemy,oraz co na to wszytsko nasz lekarz,bo właśnie jego zdanie w głównej mierze powinniśmy brać pod uwagę.