1) 200g łososia (u mnie filet, ale mogą być dzwonki, jak kto woli)
2) 100g ugotowanego makaronu razowego
3) pomidory suszone (u mnie zeszło 1/3 słoika ze zdjęcia)
4) świeże warzywa (np. marchewka, rzodkiewka)
5) cytrynka do smaku

Przygotowanie:
1) łososia płuczemy pod zimną wodą, obsypujemy przyprawami i wkładamy do parowaru (20 min) lub garnka ze specjalnym wkładem do gotowania na parze
2) suszone pomidory przekładamy na deskę i drobno kroimy
3) tak pokrojone pomidory wrzucamy na patelnie (wraz z nimi jest troche oliwy i to wystarczy) i podgrzewamy,
4) do pomidoró dokładamy makaron i mieszamy, aż składniki się połączą
5) przekładka wszystkiego na talerz, cytryna do smaku i do jedzenia


Wartość energetyczna (warzyw nie liczyłem):
białko: 50g
węglowodany: 77g
tłuszcze: 50g