Pierś kurczaka w sosie miodowo-keczupowym na ostro
Napisano Ponad rok temu
wygląda to tak:
następnie moi drodzy koksowianie, przygotowujemy sosik do polania (zwany inaczej marynatą lub innym nowopowstałym pojęciem), skład na te 3 tacki piersi:
5 łyżek keczupu (koniecznie włocławek pikantny, reszta to ściek a nie keczup ), 5 łyzek miodu lejącego się (kupuję również w lidlu jest ok) następnie mieszamy dokładnie składniki w miseczce i polewamy nim nasze truchło (filety z piersi martwego ptaka - nielota), i wygląda to tak:
nagrzewamy piekarnik do ok. 200 stopni i pieczymy aż mięso będzie zdatne do jedzenia, między czasie przewracając:
JEŚĆ, ROSNĄĆ i NIE MARUDZIĆ!!!!
teraz trochę cyferek:
pierś z kurczaka -białko, węgle i tłuszcz zalezne od tego ile wam wyjdzie mięsa gotowego, proporcje w 100 gramach mają sie następująco: białko - 21,5 g, tłuszcz - 1,5 g, węgle - 0 g
sos w podanych przeze mnie ilościach składników: białko - 3,5 g, tłuszcz - ok. 1 g, węgle -170 g
Najeicej jak widac węgli ma sos ale raz na jakiś czas chyba nikomu nie zaszkodzi ja to jem tylko w weekendy smacznego!
Guest_tmnt_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik kamilj edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Placki kukurydziane z nadzieniem
Grammatikk - Ponad rok temu
-
Klopsiki z kurczaka
- Ponad rok temu
-
Placki czekoladowe Gramma
Grammatikk - Ponad rok temu
-
Medaliony z piersi kurczaka
- Ponad rok temu
-
Soczysta pierś z kurczaka
Grammatikk - Ponad rok temu
-
Tortilla
- Ponad rok temu
-
Morszczuk
- Ponad rok temu
-
Sałatka z kurczaka
- Ponad rok temu
-
Najpowszechniejsze danie - kurczak z ryżem dla amatorów.
- Ponad rok temu
-
Potreningowy szejk
- Ponad rok temu