Plan treningowy - ważne
Napisano Ponad rok temu
Mam dość nietypowe pytanie dotyczące precyzyjnego planu treningowego, jak i diety oraz ewentualnych suplementów.
Moja "historia" z siłownią wygląda tak: zacząłem w październiku (2010). Chodziłem do stycznia, dość regularnie (co drugi dzień, czasami częściej), później zrobiłem sobie 3 miesięczną około przerwę, później chodziłem do wakacji, podczas których nie chodziłem. Teraz (2012) byłem we wrześniu i od tego czasu już nie chodziłem, brak czasu głównie, chwilami po prostu najgorsze zdanie "nie chce mi się", jednak pomyślałem - dość - i chciałbym wrócić.
Moje warunki fizyczne to:
Wzrost: 188-190 cm
Waga: 105-108kg
Moim celem byłoby przede wszystkim zrzucenie z 10-15 kilogramów, wiadomo, wyrobienie/przywrócenie tkanki mięśniowej.
I tutaj właśnie jest moje pytanie, właściwie trzy:
1. Jaki plan treningowy? Ćwiczenia oraz częstotliwość.
2. Jaka dieta?
3. Jakie suplementy?
Najlepiej jakieś sprawdzone metody, chciałbym chociaż z 5kg do wakacji zrzucić. Nie jestem specjalnie gruby, aczkolwiek mam gdzieniegdzie za dużo ciała.
Prosiłbym o pomoc fachowców, jakich - mam nadzieję - tutaj znajdę.
Pozdrawiam i dziękuję, daję oczywiście plusy.
Napisano Ponad rok temu
2.Dieta redukcyjna z podwieszonych tematów w dziale dieta.
3.Nie ten dział do tego służy.
Guest_tmnt_*
Napisano Ponad rok temu
wiec tak porponuje ci wziac full body workout , znajdziesz go moze w podwieszonych , skoro nie to poszukasz w internecie , do tego 4 razy w tygodniu aeroby po 40 minut . Co do diety oczywiscie redukcyjna , ujemny bilans kaloryczyny etc .
moze przydalby sie spalacz , skoro trening i diete bedziesz mial okej .
wiec tak polecam ci Bodyfire , mysle , ze spelni twoje oczekiwania , i w celu uzupelniania diety mozesz zainwestowac w jakies bialeczko , poszukaj tutaj , dobry i sprawdzony sklep : www.e-forma.pl
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Siema , tak jak michal wyzej mowi aeroby odgrywaja kluczowa role w procesie chudniecia , ale nie zapominajmy o tym , ze miesnie rowniez spalaja tluszcz .
wiec tak porponuje ci wziac full body workout , znajdziesz go moze w podwieszonych , skoro nie to poszukasz w internecie , do tego 4 razy w tygodniu aeroby po 40 minut . Co do diety oczywiscie redukcyjna , ujemny bilans kaloryczyny etc .
wiec tak polecam ci Bodyfire , mysle , ze spelni twoje oczekiwania , i w celu uzupelniania diety mozesz zainwestowac w jakies bialeczko , poszukaj tutaj , dobry i sprawdzony sklep : www.e-forma.pl
pozdrawiam
Rozumiem, ale tam jest tylko ile razy dziennie, ale nie jest opisane dokładnie o jakie ćwiczenia chodzi (jak się je wykonuje).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A kreatyna się nada?Siema , tak jak michal wyzej mowi aeroby odgrywaja kluczowa role w procesie chudniecia , ale nie zapominajmy o tym , ze miesnie rowniez spalaja tluszcz .
Albo coś w tym stylu -> [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Oczywiście poza odchudzeniem chciałbym też trochę mięśni, więc jak coś jest właśnie wspomagającego ten rzowój (jakiś suplement) to również chętnie zakupię, akurat na to pieniędzym i nie szkoda.
Użytkownik Vederek edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Korzystając z okazji miałbym jeszcze jedno pytanie, otóż wiele osób twierdzi, że właśnie, aby były dobrze rozwinięte mięśnie musi być spora masa, jak to jest? Ile powinienem ważyć, aby zacząć rzeźbić?W przyszłości tak.
Guest_tmnt_*
Napisano Ponad rok temu
ps . bf - body fat - czyli poziom tluszczu w organizmie
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
trenuj siłowo 3 razy w tyg systemem fbw - albo lepiej obwodowym - czyli wybierasz 6 stacji czyt cwiczen najlepiej na kazda wazniejsza grupe miesniowa- nogi - plecy- klatka - braki triceps biceps i wykonuj je pod rzad bez przerwy po jedej serii od stacji do stacji przechodzisz bez przerw - po wykonaniu tych 6 serii robisz 2 min przerwy i wykonujesz takich 3-4 obwody -
potem trening areobowy 45 min albo interwał- czyt ze zeminnym tempem - np 1 min poł sprint a 2 trucht - 35 min takiej przepatanki
to wszytko -i oczywiscie dieta przede wszytmim
przykładowe stacje na masyznach
-wyprosty nog na maszynie siedzac
-ściaganie gornego drazka za kark
-wyciskanie sztangi na maszynie na klatke piersiowa
-wzniosy boczne ze sztangielkami
-uginanie na modlitewniku
-wyprosty ramion przy wyciagu do dołu na triceps
lub bez maszyn
-wykroki ze sztangielkami
-podciaganie sztangi w opadzie tyłowia do brzucha
-wyciskanie sztangi na ławce prostej
-podciaganie sztangi wzdłuz tułowia
-uginanie z supinacja nadgarstka ze sztangielkami
-francuskie wyciskanie sztangi do czoła na lawce
wszytko po 12-10 powtrzen
A jaka konkretnie dieta? I jakie suplementy brać oraz ile miałby trwać taki trening + dieta żeby przyniósł rezultaty i kiedy nadejdzie moment, aby zacząć robić sobie rzeźbę? Mam zamiar od poniedziałku wrócić na siłownię i regularnie ćwiczyć.
Napisano Ponad rok temu