Przysiady
Guest_tmnt_*
Napisano Ponad rok temu
wyrazcie swoje opinie , powiedzcie jak robicie , co odczuwacie , bole kolan itp .
osobiscie zaczalem robic glebsze przysiady ale nie sa w stu procentach pelne , odczuwam nie raz bole kolan
Napisano Ponad rok temu
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Systematycznie i z pasją koksuje sobie w domowym zaciszu.
NAJlepsze ćwiczenia na brzuch (wg. mnie):
http://forum-kult...iesnie-brzucha/
Guest_tmnt_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli półprzysiad jest do kąta prostego, a przysiad pełny wykonujemy tak, ze prawie siadamy na podłodze, to:
półprzysiad:
+zwiększa siłe
+zwiększa dynamike
-gorzej czuje mięśnie
przysiad
+lepsze czucie mięśni, zwłaszcza obszerny boczny
-łatwiej o kontuzje
-po treningu mocno czuje pachwiny, pomimo dobrej rozgrzewki
-trudniejszy do wykonania
Pier*dolenie typu dupa rośnie, kolana są obciążone mnie delikatnie mówiąc-irytuje!
Zapewne mało kto wie, że mięśnie "dupy" zwłaszcza pośladkowy prostują nasze kończyny dolny, więc idąc Waszym tokiem myślenia, jeżeli od pełnych przysiadów rośnie pupa,a od połówek nie, to tak samo od połówek nie rosną czworogłowe tylko od pełnych, bo w połówkach nie wykonujemy tak pełnego zakresu obu grup mięśni. Jeżeli ktoś boi sie o stawy i nie robi przysiadów bo mu kolana padną to niech sobie deke kupi, albo wywali wyciskanie wąsko, francuzy, wyciskanie sztanngi, które w takim samym stopniu, a może nawet większym obciążają stawy łokciowe. Nie zachęcam, ani nie odradzam nikomu trenowania nóg, uważam że trenowanie ich jest rzeczą normalną, bo to mięśnie jak każde inne. Znam osoby, które po kontuzjach kolan różnego typu wieloktorne nawet skręcenia, czy zerwania nadal trenują nogi z dobrymi efektami, jedni robią pełne przysiady 80kg inni połówki 150kg a nogi mają na podobnym poziomie
Guest_tmnt_*
Napisano Ponad rok temu
ale jednak podtrzymuje zdanie , ze pelny przysiad taki gdzie tylkiem dotykasz juz ziemi jest ryzykowny . wtedy gdy sie unosisz juz nie pracuje miesien czworoglowy uda , obciazasz nie tylko kolana ale tez torebki stawowe .
Napisano Ponad rok temu
Belial wystarczajaco sie rozpisal. Jak dla mnie pelen przysiad z rozssadnym ciezarem jest ok, jezeli poprawny technicznie. Ale jezeli ciezar idzie kosztem techniki to bym odradzal... Tak jak ktos mowil ze przy polprzysiadzie nie pracuja prawidlowo wiezadla... Na szczescie poki co przy ograniczonym treningu nog i polprzysiadach szczesliwie wszystkie kontuzje mnie omijaja... Wiec po co zmieniac cos co daje oczekiwane rezultaty?
TRENUJE BO LUBIE
Napisano Ponad rok temu
'' Bądź bardziej ambitny kiedy cie nie docenili robisz to dla siebie nie dla tych debili ''
Napisano Ponad rok temu
i jak wrazenia , poprawily sie nogi ? bole kolan byly ?
bóle kolan nie, ani przy pół ani przy całych. Żeby nogi siępoprawiły potrzeba dużo czasu, więc na razie nie widze róznicy z tym, że daje mniejszy ciężar:)
// Ja przy pełnych przysiadach inaczej czuje nogi - wydaje mi się, że wykonują cięższą pracę. Bólów w pachwinie nie mam, więc póki co to porobie sobie te pełne przysiady
Systematycznie i z pasją koksuje sobie w domowym zaciszu.
NAJlepsze ćwiczenia na brzuch (wg. mnie):
http://forum-kult...iesnie-brzucha/