ANKIETA :
Waga : Bylo 90kg jest 83kg-85kg
Wzrost : 178
Cel treningowy : Czysta masa
Staż treningowy na siłowni : Rok z przerwami
Uprawiane inne sporty : Tylko silownia
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) :
lawka z regulacja skos gorny , dolny + przyrzad do cwiczenia nog , gryf prosty + lamany , hantle , obciazenie 100kg , drazek
Dieta : Mam obliczana - wstawie jak bd miec wiecej czasu
Przeciwskazania medyczne : Brak
Zażywane suplementy : Kiedys bralem kreatyne fitmaxa , bialko , gainera , bcaa.
Ostatnio przerabiany plan: FBW podstawowy
Ciężary w podstawowych ćwiczeniach (przysiad, klasyczny martwy ciąg, wyciskanie na ławce leżąc): Moje max - Przysiad ( 88kg ) , Martwy Ciag ( 93kg - kilka razy ) , Wyciskanie lezac ( 83kg )
Jak juz mowilem moj cel to czysta masa bez zalania tluszczem , gdyz troche go mam moje wymiary to :
Biceps : lewy 36cm prawy 37.5cm ( az taka roznica)
Klata : luzno - 102 spina - 107cm
Pas : niestety 93cm
![;)](http://www.fabrykasily.pl/public/style_emoticons/default/wink.png)
Jak widac nie ma szalu tak wiec chce wziasc sie za siebie. Diete dodam jutro , gdyz dzis niestety czasu nie mam na wprowadzanie korekt i obliczen. Teraz mam kilka pytan i prosze o odpowiadanie w punktach , gdyz jest to dla mnie b.przejrzyste.
1.) Ile dac bialka , wegli i tluszczy na kg masy ciala ?
2.)Jak zwiekszac obciazenie ? Wiem , ze jest post na ten temat lecz wolalbym tak po chlopsku aby mi ktos wytlumaczyl - wczesniej go nie zwiekszalem
3.) Czy warto zarzucic kreatyne ? Oczywiscie po miesiacu treningow ?
4.)Jak poprawic podciaganie sie na drazku ? Ogolnie w fbw mialem to cwiczenie jako ostatnie i nie moglem sie nawet 2 razy podciagnac z pelnego zwisu
![;)](http://www.fabrykasily.pl/public/style_emoticons/default/wink.png)
5.)I teraz najwazniejsza rzecz mianowicie jaki trening po przerwie ? Przez pierwszy okres fbw z progresja a pozniej jakis efektywny split ??
Prosze o porady kazdego uzytkownika , gdyz chce jak najwiecej od Was sie dowiedziec i jak najmniej bledow robic.