Skocz do zawartości


Zdjęcie

problem z mięsem


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

Ślązak
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 257 postów
  • Pomógł: 0
6
Neutralna
  • Lokalizacja:Wrocław
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:piłka nożna, mma, kulturystyka i muzyka ;)
  • Staż [miesiące]:4
  • Wzrost [cm]:177
  • Biceps [cm] :34
  • Klatka piersiowa [cm]:99
  • Pas [cm]:88
  • Udo [cm]:57
  • Przysiad [kg]:75-80
  • Wyciskanie [kg]:60
  • Waga [kg]:72-73,5-75-76

Napisano Ponad rok temu

problem z mięsem
Witam ! mam taki problem że po prostu nie mogę zjeść mięsa gotowanego (np piersi) bierze mnie na wymioty ...jak raz zrobiłem to musiłaem 2l keczupu dać żebyś jakoś to przełkąć. Dlatego też zastanawiam się nad sosem do spagetti i zmieleniem pierś( podobno kupne jest najgorszej jakości) żeby jakoś to usmażyc i wciągnąć po ludzku ... pytanie moje jest takie czy macie jakieś może przepisy na dobre danie z piersi bo wszystkie co ja robię to chcę się rzygac po nich...
  • 0

paragraf
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1430 postów
  • Pomógł: 2
119
Bardzo Dobra
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Re: problem z mięsem
Nie miel piersi to makabra jakaś. Jak nie możesz gotowanej to smaż na małej ilości margaryny/oliwy albo też na teflonie, ostatecznie grill elektryczny. A no i jest ruszt w piekarniku. Ja nigdy nie gotuję mięsa. Ohyda albo smażę albo piekę. Rosół o do tego to ja mogę kurczaka gotować.
  • 0
Dołączona grafika

jaro113
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 344 postów
  • Pomógł: 0
13
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Re: problem z mięsem
piers z kurczaka przekroic na pół, mamy dwa plastry nie rozbijac, przyprawic troszke do smaku i smazyc na wolnym ogniu z odrobiną oliwy nie za długo aby nie były za suche,
gotowane jest do bani same wiury,

Użytkownik jaro113 edytował ten post Ponad rok temu

  • 0

Ślązak
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 257 postów
  • Pomógł: 0
6
Neutralna
  • Lokalizacja:Wrocław
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:piłka nożna, mma, kulturystyka i muzyka ;)
  • Staż [miesiące]:4
  • Wzrost [cm]:177
  • Biceps [cm] :34
  • Klatka piersiowa [cm]:99
  • Pas [cm]:88
  • Udo [cm]:57
  • Przysiad [kg]:75-80
  • Wyciskanie [kg]:60
  • Waga [kg]:72-73,5-75-76

Napisano Ponad rok temu

Re: problem z mięsem
no ale tak jesć smażone 3x dziennie to też nie zdrowo
  • 0

Dawidddd12
  • Ekspert
  • PipPipPipPip
  • 3506 postów
  • Pomógł: 0
356
Wyśmienita
  • Płeć:Mężczyzna
  • Wzrost [cm]:179

Napisano Ponad rok temu

Re: problem z mięsem
Na oliwie z oliwek mozesz smazyc dowoli to sa zdrowe tłuszcze
  • 0

jaro113
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 344 postów
  • Pomógł: 0
13
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Re: problem z mięsem
spróbuj na parze, grill jest super, tylko nie za długo bo piers ma do tego ze wiury sie robia z niej, ja przynajmiej lubie jak jeszcze soczek z niej wypływa,
  • 0

paragraf
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1430 postów
  • Pomógł: 2
119
Bardzo Dobra
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Re: problem z mięsem
Margaryna też nie jest złym tłuszczem, gdybyś to robił na smalcu to owszem szkodzi.
  • 0
Dołączona grafika

Belial
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2017 postów
  • Pomógł: 1
184
Bardzo Dobra
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Re: problem z mięsem
do smażenia olej rzepakowy lub oliwa z oliwek. margaryny to zło, jest chyba najbardziej przetworzonym produktem z tej puli, już lepsze jest masło, cienko posmarowany chleb lub odrobina masła do jajecznicy nikomu nie zaszkodzi
  • 0
Prawdziwy facet ma odciski na rękach a nie rurki na dupie!

UnDeRoS
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1738 postów
  • Pomógł: 0
138
Bardzo Dobra
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [miesiące]:18
  • Wzrost [cm]:188
  • Waga [kg]:86

Napisano Ponad rok temu

Re: problem z mięsem
Najlepsza opcja to grill elektryczny - najzdrowiej, najszybciej i najsmaczniej :eek:
  • 0

Ślązak
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 257 postów
  • Pomógł: 0
6
Neutralna
  • Lokalizacja:Wrocław
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:piłka nożna, mma, kulturystyka i muzyka ;)
  • Staż [miesiące]:4
  • Wzrost [cm]:177
  • Biceps [cm] :34
  • Klatka piersiowa [cm]:99
  • Pas [cm]:88
  • Udo [cm]:57
  • Przysiad [kg]:75-80
  • Wyciskanie [kg]:60
  • Waga [kg]:72-73,5-75-76

Napisano Ponad rok temu

Re: problem z mięsem
chyba bd właśnie kombinował z tym grillem może jakaś okazja może prezent :eek:
  • 0

Ślązak
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 257 postów
  • Pomógł: 0
6
Neutralna
  • Lokalizacja:Wrocław
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:piłka nożna, mma, kulturystyka i muzyka ;)
  • Staż [miesiące]:4
  • Wzrost [cm]:177
  • Biceps [cm] :34
  • Klatka piersiowa [cm]:99
  • Pas [cm]:88
  • Udo [cm]:57
  • Przysiad [kg]:75-80
  • Wyciskanie [kg]:60
  • Waga [kg]:72-73,5-75-76

Napisano Ponad rok temu

Re: problem z mięsem
a nie jest tak że on w ch*j żre prądu?
  • 0

UnDeRoS
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1738 postów
  • Pomógł: 0
138
Bardzo Dobra
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [miesiące]:18
  • Wzrost [cm]:188
  • Waga [kg]:86

Napisano Ponad rok temu

Re: problem z mięsem
To zalezy jaki, moze byc poniezje 1000w a pewnie i powyzej 2000. Szukaj najelpeij foremana (one przewaznie sa tak skonstruowane, zeby pozbywac sie tluszzcu, zdziwisz sie ile jest tego w piersi), i sa male (na dwie piersi) i duze, gdzie pewnie obaid dla calej rodziny na raz zrobisz.
  • 0

kuba1000
  • Guests
  • PipPipPipPip
  • 8481 postów
  • Pomógł: 4
  • Lokalizacja:Poznań
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Re: problem z mięsem
Margaryna to utwardzony olej :eek: I nie da się na tym smazyć bo rozkłada się w nieskiej temp
Oliwa z oliwek okey ale nie można przegrzewac bo także zamienia się w niezdrowe składniki (nie pamietam teraz jakie a nie che mi się juz zeszytu z technologi otwierać ) Możesz trochę podsmażyć i potem do piekarnika

UkaniU

UkaniU
  • Zabanowany(a)
  • PipPipPipPip
  • 3340 postów
  • Pomógł: 15
  • Lokalizacja:Kraków / Wrocław
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Culinary and healthy cooking in the kitchen!
  • Staż [miesiące]:6 lat +
  • Wzrost [cm]:174
  • Biceps [cm] :41,5
  • Wyciskanie [kg]:140
  • Waga [kg]:81

Napisano Ponad rok temu

Re: problem z mięsem
JEŻELI MARGARYNA ZOSTAŁA UTWARDZONA PRZEZ UWODORNIENIE TO WTEDY JEST NIE ZDROWA .
PO ZA TYM WYJĄTKIEM JEST LEPSZA NIŻ MASŁO .



Dołączona grafika

Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.

S
iła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.


kuba1000
  • Guests
  • PipPipPipPip
  • 8481 postów
  • Pomógł: 4
  • Lokalizacja:Poznań
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Re: problem z mięsem
Oczywiście że lepsza bo margaryna to tłuszcz roślinny a nie zwierzęcy jak masło :P



Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024