Mam do dyspozycji prosty atlas bardzo podobny do tego
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Na siłownię nie bardzo mam możliwość chodzić (ze względów różnych między innymi finansowych) więc jestem zdany tylko na w.w atlas.
Potrzebuję planu ćwiczeń, jestem kompletnie początkujący, nie znam się na tym w ogóle i mimo przeczytanych artykułów na ten temat nie potrafię niczego skleić.
Mam 16 lat i wzrost 181 (nadal rosnę) żadnych sztang ani hantlów do dyspozycji nie mam (dodatkowo mam jeszcze rower stacjonarny)
Chciałbym aby to był trening na rzeźbę. Czy mógłby ktoś mi rozpisać plan ćwiczeń poszczególnych partii mięśniowych z seriami i powtórzeniami z dniami tygodnia (bardziej ile razy w tygodniu i jakie przerwy bo w jakie dni tygodnia bym ćwiczył to zależy od jakiego bym zaczął) Nigdzie nie mogę takiego planu znaleźć a nie mam też znajomych, którzy by mi taki plan rozpisali. Tak jak wspominałem, jestem zielony w tym temacie i nie mam pojęcia o intensywności, seriach etc w ogóle.
Jeszcze mam jedno pytanie, jak z ćwiczeniem mięśni brzucha, da się jakoś wpasować w plan na atlasie ćwiczenia na brzuszki, które robiłbym po treningu czy w jakieś inne dni?
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam
Użytkownik mati757 edytował ten post Ponad rok temu