Wycisk 300 to zestaw 5 ćwiczeń, w których suma powtórzeń wynosi 300. Ćwiczenia te możesz wykonywać w domu, hotelu, na boisku czy na plaży; niezależnie od tego, gdzie się akurat znajdujesz możesz przetestować swoją wytrzymałość i sprawdzić czy jesteś takim twardzielem, za jakiego się uważasz. Nie potrzebujesz do tego żadnego sprzętu, no może z wyjątkiem zegarka, żeby porównać swoje wyniki z naszą tabelą.
A więc na co czekasz, żołnierzu? Na glebę i startujemy!
Ćwiczenie 1: 50 pompek.
Najzwyklejsze w świecie pompki. Łatwizna, prawda? Wykonaj 50 poprawnych, pełnych pompek w jak najkrótszym czasie. Powtórzenie uważa się za zaliczone, gdy zaczynasz z rękoma w pełni wyprostowanymi a kończysz dotykając podbródkiem i klatką piersiową do ziemi a tyłek masz lekko zadarty do góry. Żadnego oszukiwania, żadnych niepełnych wyprostów, żadnego wiosłowania ciałem. Ma być ono napięte i sztywne przez całe ćwiczenie. Jeśli nie dajesz rady to możesz chwilę odpocząć, jednak pamiętaj, że w programie Wycisk 300 wygrywa ten, kto ukończy wszystkie ćwiczenia w najkrótszym czasie.
Ćwiczenie 2: 100 podskoków na palcach z rękami na karku.
Po wykonaniu 50 pompek natychmiast wstań z ziemi, załóż ręce na kark i wykonaj 100 podskoków na samych palcach nóg. Uważasz, że twoje łydki są ze stali? Wykonaj to ćwiczenie a twoi kumple rzeczywiście w to uwierzą.
Ćwiczenie 3: 100 kroków w marszu na czworaka w miejscu.
Uklęknij na czworaka, tyłek podnieś do góry i rozpocznij marsz w miejscu naprzemiennie wyrzucając nogi do tyłu. Wykonaj 100 kroków tego morderczego marszu w jak najkrótszym czasie. Uważasz, że to łatwizna? No cóż, za chwilę przekonasz się, co to znaczy ciężko się zmęczyć.
Ćwiczenie 4: 25 kroków dostawnych.
Stań w lekkim rozkroku i obniż środek ciężkości ramiona trzymając po bokach. Zrób trzy kroki dostawne w prawo a następnie zrób przysiad dotykając ręką ziemi, po czym natychmiast zrób trzy kroki dostawne w lewo i zrób przysiad dotykając ziemi. Wykonaj to ćwiczenie 25 razy i dowiedz się, co znaczy solidne ćwiczenie na wytrzymałość.
Ćwiczenie 5: 25 krokodylków.
Jeśli dotrwałeś do tego momentu i nadal trzymasz się na nogach to może ci się wydawać, że niezły z ciebie twardziel. No cóż, musimy cię zmartwić, gdyż nadszedł czas prawdziwej próby: krokodylki. To ćwiczenie to prawdziwy hardcore. Mimo że wygląda niewinnie to po wykonaniu 25 krokodylków będziesz wdzięczny opatrzności, że to już koniec.
Połóż się na ziemi całkowicie rozluźniony na brzuchu w pozycji jak do pompki. Podnieś tułów na rękach jak w pompce, nogi przyciągnij do klatki piersiowej, wstań z ziemi i natychmiast wykonaj skok, odrywając nogi od podłoża i ręce wyrzucając w górę. Powróć do pozycji jak do pompki wyrzucając nogi do tyłu i kładąc się z powrotem na ziemi. Powtórzenie uznaje się za poprawnie wykonane, gdy zaliczysz leżenie na ziemi i oderwanie nóg od ziemi skacząc w górę.
Gratulujemy! Wykonałeś 300 powtórzeń tego niełatwego przecież programu. Zasłużyłeś na porządny obiad i odpoczynek. Zanim jednak pójdziesz pod prysznic porównaj swoje wyniki z naszą tabelą i sprawdź, czy rzeczywiście masz dobrą wytrzymałość, czy jeszcze musisz nad nią popracować:
Łączny czas [min] WYNIK
>10 min - BARDZO SŁABO
8-10 - MUSISZ POPRACOWAĆ NAD FORMĄ
6-8 - JEST NIEŹLE, ALE TRENUJ DALEJ
5-6 - DOBRZE
<5 - MóW MI TWARDZIEL!
źródło: wycisk.tv
// mój czas to 5:16.2 min. Nie doceniłem krokodylków i musiałem odpocząć w trakcie ich robienia, ale pomijając te krótkie przerwy myślę, że zszedłbym poniżej 5.
Trening wyczerpujący POLECAM!
Użytkownik empe edytował ten post Ponad rok temu

Ponad rok temu
 Ponad rok temu

FaceBook
 FaceBook