Ektomorfik i trening
Napisano Ponad rok temu
Ale jak wyczytałem w innym artykule:
Z racji tego iż ektomorfik powinien trenować szybko, intensywnie i jak najkrócej, zaleca się mu ćwiczenie ciężarami z zakresu 85-95% 1RM (maksymalnego ciężaru jaki może podnieść jeden raz) co w praktyce oznacza serie od 1 do 4 powtórzeń. Aby jednak trening taki przynosił efekty ektomorfik powinien wykonać 8-10 serii takiego ćwiczenia w krótkim okresie czasu (przerwy między seriami w granicach 1 minuty). Na początek odpowienim treningiem dla ektomorfika będzie trening 10 x 3 czyli 10 serii po 3 powtórzenia w danym ćwiczeniu, co pewien czas zmieniane na trening wręcz odwrotny, czyli 3 x 10. Z reguły ektomorfikom służy trening całego ciała na jednej sesji, czyli około 6 wielostawowych ćwiczeń złożonych na różne partie ciała wykonywanych na jednym treningu. Ektomorfik powinien początkowo ćwiczyć 2-3 razy w tygodniu, w każdym dniu stosując inne ćwiczenia złożone na te same partie.
Czy w tym wypadku powinienem zmienić ten plan treningowy na inny? Jeśli tak to na jaki? Jeszcze takie pytanie,
czy będąc ektomorfikiem mam szanse za kilka lat mieć postawę ponad przeciętnie zbudowanego mezomorfkia?
Za niedługo idę do szkoły, jeśli mam jeść posiłki co 2 godziny to podajcie ze 2-3, które mogę zabrać do szkoły (niestety ze względu na rodziców odżywki nie wchodzą w grę).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do Ciebie, wszystko zależy od chęci, chcieć to móc Co do treningu zmień go leciutko żebyś się nie przyzwyczaił, a kevinowi bym zaufał, kto jak kto ale on na treningu zna się jak mało kto.
Dieta:http://forum-kultury...-ruszyć-z-masą/
A posiłki w szkole to albo normalny obiad: kurczak, ryż, surówka albo kanapki z chleba razowego i kurczak
Zresztą: http://forum-kultury...szkoła-posiłek/ niżej UkaniU wyjaśnił.
Pozdrawiam!
Na każdym treningu przekraczam granice moich możliwości.
Jeśli pomogłem daj +
Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Nie pisać na PW/Priv.