Witam
Mam 28 lat, trenuje piłkę nożną.
Mam problemy wynikające ze intensywności gier, coraz ciężej jest mi zregenerować się - często (szczególnie) rano jestem tak wykończony żę ledwo zrzucam nogi z łóżka.
Chciałem zapytać Was o to czy w moim przypadku biorąc do treningu jakąś z odżywek węglowodanowych np. Activita CarboMax Dynamic Energy Power mogę poprawić trochę ogólny zapas swoich sił i szybkość regeneracji o ciężkim wysiłku? No i najważniejsze, czy nie nabiorę przy niej masy co nie byłoby w moim przypadku wskazane. Mam dosyć atletyczną budowę ciała (180cm/77kg) z tendencją do nabierania masy wszelakiego rodzaju.
Teraz na codzień biorę tylko witaminy, dodatkowy magnez i L-karnitynę. Badania lekarskie robiłem, wszystko jest ok.
![Zdjęcie](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_images/FK/profile/default_large.png)
sporty zespołowe- odżywka - proszę o radę.
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: sporty zespołowe- odżywka - proszę o radę.
#####
cukier mam generalnie raczej niski, zauważyłem dziwne zachowanie organizmu np. po ciężkim meczu wieczorem, rano nie jestem w stanie podnieść się z łóżka bez zjedzenia przykładowo pół tabliczki czekolady. Ja nie przepadam za słodyczami i mogą dla mnie nie istnieć, ale rano nie jestem w stanie bez tego zastrzyku energii otworzyć oczu.
Jeszcze dopytam o dwie rzeczy, polecałbyś w ogóle w moim przypadku kreatynę w w miejszych dawkach? zażywanie jej ma jakiś sens?
No i..
"natomiast jesli chcesz poprawić regenerację, wydolność, wytrzymałość beztlenową czy odsunąć zmęczenie podczas treningu w czasie węgle nie spełnią swojej roli, ale tutaj juz koszta są większe nż carbo za 20 złotych
"
mógłbys rozwinąć?
Dzięki!
cukier mam generalnie raczej niski, zauważyłem dziwne zachowanie organizmu np. po ciężkim meczu wieczorem, rano nie jestem w stanie podnieść się z łóżka bez zjedzenia przykładowo pół tabliczki czekolady. Ja nie przepadam za słodyczami i mogą dla mnie nie istnieć, ale rano nie jestem w stanie bez tego zastrzyku energii otworzyć oczu.
Jeszcze dopytam o dwie rzeczy, polecałbyś w ogóle w moim przypadku kreatynę w w miejszych dawkach? zażywanie jej ma jakiś sens?
No i..
"natomiast jesli chcesz poprawić regenerację, wydolność, wytrzymałość beztlenową czy odsunąć zmęczenie podczas treningu w czasie węgle nie spełnią swojej roli, ale tutaj juz koszta są większe nż carbo za 20 złotych
"
mógłbys rozwinąć?
Dzięki!