Jakie w końcu odżywki - nowe konto
Napisano Ponad rok temu
Siła + masa. Zawsze chciałem być duży i to jest moje marzenie - może chore ale każdy coś ma z marzeń. Nie chcę być 100% masy mięśniowej może być trochę tłuszczyku no ale w tym brzuchu to chociaz z 85 max bym chciał mieć a nie 95-98 : (
No to do rzeczy :
1.) Białko mam scitec pro mix i bcca fitmaxa ( co prawda kończą się ale dokończę i na next wypłatę muszę zdecydować czy białko czy BCAA. a więc pytanie ostateczne i jeśli możecie odpiszcie w punkcie abym się połapał:
-1.) czy BCAA + kreatyna i spalacz czy :
-2.) BCAA + kreatyna + białko ?
Mój cel to utrata brzucha. na kreatynę mam max 50zł ogólnie z spalaczem + kosztami wysyłki chciałbym się zmieścić w max 150zł. Proszę o porady , gdyż w końcu trzeba zamówić.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1.)[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
2.)[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
3.)[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
4.)[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
5.)[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
6.)[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
7.)[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
I widzicie jak jest ten brzuch najgorzej mi szpeci : ( Czyli co Waszym zdaniem najlepiej zastosować ? jeśli możecie to podajcie mi link do kreatyny i spalacza z sklepu best body jaki do 150zł z wysyłką kupić.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pn-45min siłowni średni/duży ciężar
wt-aeroby HR 145-155(chociaż to już jest tętno zaliczane do sfery anaerobowej), intensywna jazda na rowerze 20-30min
śr-aeroby HR130-140, szybki marsz lub wolny bieg 45-60min
czw-wolne
pt-45min siłowni duży ciężar
sb-aeroby HR 130-140, marszobieg lub rower 60-90min
nd-wolne lub intensywne 30min roweru.
Jeżeli chodzi o siłownie najwięcej kcl spala trening obwodowy
aeroby pływanie-biegi-rower
Napisano Ponad rok temu
PS; Ja bym chciał najbardziej zrzucić brzuch chociaż wiem , że samego się nie da ; (
Napisano Ponad rok temu
Mój blog treningowy: ZAPRASZAM
Napisano Ponad rok temu
Węglowodany-główne xródło energii, gdy za dużo odkłądają sie w postaci tłuszczu, gdy za mało organizm pobiera energie z białek i tłuszczy
tłuszcze-zapasowe źródł oenergii, które zostaje zużywane przy małym wysiłku(stąd zalecenie wolnego biegania na aerobach, ponieważ szybsze zużywa węgle)
białko-budulec mięśni, jednak przy braku węgli jako źródło energetyczne, następuje rozpad o ile dobrze pamiętam leucyny, jednego z aminokwasów, a gdy aminokwasy nie są w komplecie(22 chyba) białko staje się bezużyteczne, gdyż brak 1 elementu zachwieje działanie pozostałych i nie będą spełniac swojej roli
witaminy i minerały-pomocnicy we wszystkich procesach naszego organizmu, warto o nich poczytać bo sa bardzo ważne
woda-85%człowieka to woda, zapotrzebowanie 2l dla osoby nie aktywnej, osoba aktywna dużo więcej, spełnia szereg ważnych zadań
błonnik-nie trawiony przez nasz organizm, usuwa toksyny, poprawia prace układu pokarmowego, zmniejsza poziom cholesterolu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
##### pewnie na tamto konto mi napisałeś a ja już go nie mam to znaczy nie pamiętam email dosłownie nic także mam to. I jakbyś mógł mi napisać na priv co najlepiej kupić tzn : kreatyna na pewno do 50zł ( tak by na jeden cykl starczała ) + spalacz ( też najlepiej nie drogi ) teraz kiepsko z kasą ( taki jakiś co najlepiej z brzucha usuwa tłuszcz).
I skoro sprawa odżywek już prawie załatwiona daję moje odżywianie które będzie podczas treningów otóż.
1 POSIŁEK
-2-3 jaja gotowane + 2 kromki chleba razowego + płatki owsiane z mlekiem + np.jabłko
2 POSIŁEK ( przerwa w pracy )
-Tutaj najlepiej chciałbym jeść jakieś kanapki ( pewnie zaproponujecie pierś z kurczaka ale jeść ją będę na obiad także zrzygałbym się jedząc tyle tego ) Mogą być kanapki z serem + warzywami np. Pomidor , ogórek , sałata i do tego łyżka oliwy z oliwek ?
3 POSIŁEK ( Tutaj już przerwy w pracy nie mam więc nie dam rady nic zjeść z powodu bhp obowiązującego na stanowisku pracy tak więc tutaj myślę by zrobić takie coś ).
- Odżywka białkowa + banan
4 POSIŁEK ( przed treningowy )
-Ryż brązowy z gotowaną piersią z kurczaka z marchewką gotowaną + sałatka np. Pekinka , ogórek , pomidor + oliwa z oliwy
5 POSIŁEK ( po treningowy ) - godzina po treningu ? ( wcześniej obiad więc będę najedzony ).
- po treningu od razu banan a godzinę po np.
Może być tutaj trochę ryżu + kurczaka ? Nie wchłonę dużo kury po sytym obiedzie więc może to być mniejsza porcja ?
6 POSIŁEK ( przed snem )
Kostka twarogu półtlustego + oliwa z oliwy + owoc
Oczywiście czasem mięso zastąpię np. raz w tygodniu rybą a czasem częściej. Co Wy na takie jedzenie do treningów ?
I teraz takie pytanie off topowe to znaczy do Was:
Jak to u Was jest z tym jedzeniem i treningami. Czy zawsze o tych porach co checie jecie i trenujecie ? Bo ja np. mam taki dylemat. Czasem cały dzień wyjdzie mi rozplanowany tak , że posiłki o równych porach zjem i trening też. A czasem np. nie ma mnie w domu po obiedzie i trening zaczynam np. o 19 a więc już cała fizyka posiłków się zachwiała bo jak skończę trening to jak mam w tedy zjeść banan , posiłek po treningowy + twaróg ? Wszystko na raz? Po prostu czy nie będzie efektów jak czasem zachwieje się jedzenie i trening ? To znaczy będzie na pewno ale czasem nie o tych porach i będą inne przerwy w jedzeniu.
CHŁOPAKI WIEM , ŻE ZE MNĄ GORZEJ NIŻ Z KOBIETĄ ALE CHCĘ COŚ OSIĄGNĄĆ DLATEGO TAK WAM GŁOWĘ ZAWRACAM
Użytkownik Marek1990 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powiedz mi coś ty się tak uparł na tą kreatyne ? ! Kup sobie Bcaa + Spalacz + Białko i masz komplet a nie siano na kreatynę wydajesz ... która nie jest konieczna na redukcji
Ogólnie na siłę coś potrzebuję bo czuję jakiś zastój w sobie. I ogólnie kreatyna jest także na zastój w pewnym sensie dlatego chcę cykl zrobić poza tym np. mega caps olima to tylko 39zł lub fitmaxa.
Użytkownik Marek1990 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dwa razy dziennie na redukcji jesc chleb to cos nie halo. Na noc wyrzuc owoc (cukier), mozesz dac warzywo i twarog chudy. Reszta w miare ok, tylko jeszcze musisz odpowiednie ilosci dobrac.
Jeśli chodzi o dietę to zmodyfikuję ją jeszcze trochę. Nie wiem czy chleb wyrzucę bo bez niego co mam jeść ? Naprawdę nie dam rady jeść 3x dziennie miecha np. w pracy , na obiad i po treningu. Ja i tak będę jeść pierś z kurczaka na obiad a w posiłek po treningowy też pierś lub rybę także to dla mnie i tak dużo. W pracy niestety muszę jeść te kanapki z serem/szynką bo co innego mogę jeść ? Jeśli chodzi o dietę to potrafię ją układać wyliczać tylko podajcie mi jeszcze ile dać białka , tłuszczy i węglowodanów na kg masy ciała. Sam nie wiem jaki ja mam cel. To ciężkie do zrozumienia ale tak jest , gdyż całe ciało mi się w miarę podoba lecz tylko brzuch mi przeszkadza tak więc jeśli zastosuję redukcję i spalacz to znów będę chudzielcem ? Aktualnie 85kg. I co 3.7 w łapce mi spadnie znów na 3.2 ? : ( Chłopaki naprawdę wybaczcie mi , że aż tak ciężko mi doradzić i , że taki maruda ale nie chcę kasy w błoto wyrzucić.
Ile cm mogę stracić na redukcji np w łapie ? Pytam z ciekawości.
Napisano Ponad rok temu
TRENUJE BO LUBIE
Napisano Ponad rok temu
ile cm stracisz raczej nikt ci nie powie... wszystko zalezy od p[oziomu zatluszczenia.
No ale np. jak biceps napnę i jest dość twardy , że palcem się go nie wciśnie to chyba więcej niż cm nie stracę ? Ogólnie nie mam pojęcia co robić. Dodałem wyżej fotki może niech ktoś za mnie decyzje podejmie bo ja nie wiem sam czy redukować czy wbijać w ten brzuch i iść dalej.
Napisano Ponad rok temu
TRENUJE BO LUBIE
Napisano Ponad rok temu
redukuj. 1-2 cm stracisz, ale na rzezbie ramie wizualnei wydaje sie wieksze. do tego ten brzuch nieestetycznie wyglada i chyba czas sie go pozbyc.
Ale jest też szansa , że nie stracę ? Teraz mam kilka jeszcze pytań , żeby już na amen rozwiązać moje wątpliwości i jeśli możesz to odpisz w punktach aby było dla mnie to przejrzyste ^^
1.) Ile na redukcji dać białka , węglowodanów i tłuszczy na kg masy ciała ?
2.) Ogólnie zrezygnować kompletnie z napoi , słodyczy etc ?
3.) Czy używając spalacza trzeba biegać czy to już nie potrzebne ? A bieganie to tylko dodatek ?
4.) Jeśli kupię ###### to czy w miesiąc np. z pasa jest szansa stracić 10cm czy to raczej kompletnie nie realne ?
5.) Czy mogę kupić kreatynę i stosować ją z tym spalaczem , białkiem + BCAA ? Ogólnie kreatyna potrzebna mi bo czuję jakiś taki zastój.
6.) Jaki spalacz najbardziej polecasz do 70zł i kreatynę do 50zł max ? Jak możesz podaj linki - czy ten co podałem niby opis bajka ale ponoć i udowodniony naukowo.
Dzięki za pomoc
Napisano Ponad rok temu
1. Bialko kolo 2 - 3, wegle mozesz zaczac od 2.5 - 3, jezeli nie bedzie spadac to zmniejsz, tluszcze - 1.
2. Najlepiej by bylo.
3. Spalacz to tylko dodatek. Musisz aeroby krecic!!
4. W miesiac praktycznie nierealne.
5. Mozesz, ale na ch*j Ci kreatyna na redukcji?? Nabierzesz sporo wody i bedziesz plakal ze waga nie spada.