Trening na wzmocnienie, poprawę sylwetki.
Napisano Ponad rok temu
Mam 16 lat i chciałbym zadać kilka pytań
Chcę się trochę wzmocnić, poprawić siłę, kondycję i sylwetkę.
Zamierzam robić pompki, brzuszki, podciąganie i pomachać trochę hatlami oraz pompki francuskie (nie wiem czemu ale lubię to ćwiczenie)
Do tego basen 2 razy w tygodniu.
Znalazłem w internecie jakąś stronę o treningu pompek, brzuszków i
podciągania się, który pozwala niby na osiągnięcie np. 100 pompek czy 300 brzuszków. Nie zależy mi na tych 100 pompkach, ale czy trening opisany na tej stronie jest dobry?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
I jak lepiej ćwiczyć?
Np. Pon. Śr. Pt. wszystkie ćwiczenia czy np. Pon-pompki i brzuszki, Wt-podciąganie, śr-pompki i brzuszki, pt-podciąganie, sob-pompki i brzuszki i Nd-podciąganie.
Jak lepiej?
Wiem, że nie jest to jakiś duży trening, ale ćwiczyłem przez jakiś czas w domu bardziej rozbudowanym planem treningowym i zabrakło mi chęci.
Odżywiam się zdrowo.
Z góry dziękuję.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Będę ćwiczył 6 razy w tyg. tzn pon. pompki/brzuszki wt. podciąganie/brzuszki i tak na zmianę do soboty włącznie i w niedzielę przerwa i od poniedziałku znowu.
Jak będę robił pompki/brzuszki jednego dnia a na drugi dzień podciąganie/brzuszki to mogę do tego dorzucić hantelki na biceps i pompki francuskie? Którego dnia lepiej pompki francuskie? z pompkami czy z podciąganiem?
Proszę ułużcie mi te 4 ćwiczenia tak aby było dobrze.
Napisano Ponad rok temu
pompki, brzuszki, podciąganie to możesz robić nawet codziennie. Zapewne hantelki też nie mają dużego ciężaru, więc możesz dorzucić je 2 razy w tyg, np poniedziałek, czwartekMam ostatnie pytanie.
Będę ćwiczył 6 razy w tyg. tzn pon. pompki/brzuszki wt. podciąganie/brzuszki i tak na zmianę do soboty włącznie i w niedzielę przerwa i od poniedziałku znowu.
Jak będę robił pompki/brzuszki jednego dnia a na drugi dzień podciąganie/brzuszki to mogę do tego dorzucić hantelki na biceps i pompki francuskie? Którego dnia lepiej pompki francuskie? z pompkami czy z podciąganiem?
Proszę ułużcie mi te 4 ćwiczenia tak aby było dobrze.
Napisano Ponad rok temu
Ok to bd robił tak jak pisałem i dorzucę hatnelki i pompki francuskie 2 razy w tyg.