Dieta dobra na rzeźbę?
Napisano Ponad rok temu
1. Ile posiłków dziennie jeść?
2. Co ile godzin spożywać posiłki
3. O której godzinie ostatni posiłek skoro treningi mam niestety od 19.30 do 20.30, a areoby od 20.45 do 21.15
3. Jakie posiłki powinienem głównie spożywać skoro mam do dyspozycji:
9.00 śniadanie: przeważnie 2 jajka, 2 kromki razowego chleba masłem i z wędliną (żółty ser, szynka, polędwica), twaróg wiejski, serek homogenizowany, płatki kukurydziane, rodzynki , jogurt, 0,5 l zielonej herbaty
13.00 2 śniadanie: w szkole przeważnie mam tylko kanapki z wędliną, lub żółtym serem, i 1 l zielonej herbaty
17.00 podwieczorek, o ile tak to można nazwać: To samo co o 13.00
19.00 obiad który jem późno bo mam lekcje popołudniu: Do dyspozycji mam przeważnie makaron z sosem, ryż, z tym co tam mamuśka przygotuje czyli np kotlety drobiowe gotowane w wodzie albo smażone na oliwie z oliwek (zajebiste), piersi z kurczaka w sosie własnym, gołąbki itp, ale zamiast ziemniaków zawsze ryż albo kasza Surówki z warzyw i owoców bez dodatku oleju, 0,5 l zielonej herbaty
20.30 posiłek potreningowy czyli niestety o tej nieszczęsnej 20.30
Jest podobny do posiłku obiadowego, ale przeważnie jest to zupa mleczna do tego serek homogenizowany, jeśli mam to jakiś owoc np jabłko, banan, oczywiście zielona herbata bądź woda mineralna, czasami robię sobie po treningu jogurt 0,5 l z płatkami i rodzynkami, fajna sprawa. To by było na tyle, głównie chciałbym aby ktoś skupił się na końcowych posiłkach czyli posiłek przed treningiem i po treningu, co w tych porach najlepiej zjeść żeby zachować dodatni bilans anaboliczny tkanki mięśniowej pozbywając się jednocześnie tłuszczu?
Z góry dzięki za pomoc.
Napisano Ponad rok temu
ostatni posilek o 22.
posilki co 3 h.
TRENUJE BO LUBIE
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak dla mie nie ma tu co rzezbic.
ostatni posilek o 22.
posilki co 3 h.
No okej, ale waga 80 - 84 kg mi wystarcza, chce mieć jak najmniej tkanki tłuszczowej, a jak najwięcej mięśniowej. Jestem po 100 tabletkach polskiej metki, tydzień przed końcem metki włączyłem jabłczan kreatyny, dzień po ostatniej tabletce metki włączyłem Tribulon jako boster i Clenbuterol na spalenie fatu uzyskanego na mietku, kreatyne biorę już około 3 tygodni i pociągnę ją jeszcze przez 4 tyg - 18,75 g każdego dnia, tak samo Clen około 4 tygodni. Chce byc wyrzeźbiony dlatego założyłem ten temat, nie chce więcej masować bo nie o to mi chodzi
Użytkownik mysthery87 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dieta low carb + aeroby + trening
Low Carb nie zaszkodzi masie mięśniowej? Rozumiem przez to że mam spożywać więcej posiłków białkowych?
Chciałem sobie dokupić najtańszy gainer jako zamiennik posiłków które mogę przygotować sobie w domu i pić go razem z 2 śniadaniem w szkole, ale to jest w ogóle nie opłacalne
Użytkownik mysthery87 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co do ochrony masy, mozesz dokupic dodatkowo aminokwasy ktore ochrnonia miesnie + tak jak juz tobie pisalem trening z normalnym obciazeniem z gorna granica ruchu 12.
co do rad po saa/ph neiwypowiem sie bo to nie moje dziedziny w ogole. pozdro
TRENUJE BO LUBIE
Napisano Ponad rok temu
"Kiedy coś sobie obiecujesz, nie możesz się poddać. Gdy jesteś na siłowni musisz wypełnić obietnice jaką sobie złożyłeś. Ludzie, którzy potrafią się motywować w każdej dziedzinie to przeważnie Ci którzy wygrywają."
Napisano Ponad rok temu
jezeli chcesz sie wyrzezbic, bo o tym mowa to ogranicz weglowodany, dlatego gainer bedzie turtaj zbedny.
co do ochrony masy, mozesz dokupic dodatkowo aminokwasy ktore ochrnonia miesnie + tak jak juz tobie pisalem trening z normalnym obciazeniem z gorna granica ruchu 12.
co do rad po saa/ph neiwypowiem sie bo to nie moje dziedziny w ogole. pozdro
OK dzięki, też myślałem o BCAA po skończeniu kreatyny i kolejny spalacz tłuszczu. Spalacz sobie dobiorę indywidualnie. Myślałem o aminokwasach: Premium Nutrition BCAA + GPower 1000 g
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Myślę że cena do jakości jest dość przyzwoita, no chyba że wiecie o jakichś tańszych aminokwasach? Ogólnie jaka powinna być przyzwoita dzienna dawka BCAA? Na opakowaniu napisane jest że 10,5g 1 porcja i druga 10,5g po treningu, tyle wystarczy czy można więcej, np 1 porcja rano, kolejna przed treningiem, i ostatnia bezpośrednio po treningu?
Napisano Ponad rok temu