Jako, że nie jestem żadnym dietetykiem i moja wiedza na temat kalorii itp bazuje tylko na tym co widzę, co zjem i jak to na mnie działa - prosiłbym żeby ktoś kto się na tym zna - ocenił to 'danie'.
 Jako, że nie jestem żadnym dietetykiem i moja wiedza na temat kalorii itp bazuje tylko na tym co widzę, co zjem i jak to na mnie działa - prosiłbym żeby ktoś kto się na tym zna - ocenił to 'danie'. 
No to jedziemy:
Wszystko przygotowujemy wieczorem, żeby na noc włożyć to do lodówki.(na śniadanie będzie gotowe)
Potrzebne nam będą:
5 jajek
100-150g płatków owsianych
dowolny owoc lub coś do smaku
Sposób przygotowania:
Wbijamy do talerza 5 jajek, z tym że z 3 pozbywamy się wcześniej białka. Na 5 jajek potrzebujemy tylko 2 białka. (podsumowując - bo mogłem się trochę pogubić ;p - w talerzu mamy 5 żółtek i 2 białka)
Ubijamy to aż otrzymamy jednolitą masę. Teraz dosypujemy 100-150g płatków owsianych i dodajemy coś do smaku. Ja na ten przykład dodałem jedno wcześniej potarte jabłko. Całość wrzucamy wieczorem do lodówki żeby nam się ładnie ze sobą zżyło
 Rano rozbijamy to ponownie blenderem albo po prostu intensywnie mieszamy. Wrzucamy na patelnie tak jakbyśmy smażyli placki. Osobiście do tego celu użyłem oliwy z oliwek, gdyż oleju do smażenia nie używam od ponad roku..
 Rano rozbijamy to ponownie blenderem albo po prostu intensywnie mieszamy. Wrzucamy na patelnie tak jakbyśmy smażyli placki. Osobiście do tego celu użyłem oliwy z oliwek, gdyż oleju do smażenia nie używam od ponad roku..Ot i cała robota. Do tego rano dorzuciłem z 2 jogurty i to mi na śniadanie w zupełności wystarczyło.
Z tego przepisu wyszło mi 6 placków i przyznam, że jest zarówno syte jak i smaczne.
 Jeżeli ktoś spróbuje prosiłbym o opinię.
 Jeżeli ktoś spróbuje prosiłbym o opinię.  

Ponad rok temu
 Ponad rok temu

FaceBook
 FaceBook