Pomoc w dobraniu treningu dla początkującego.
Napisano Ponad rok temu
Mam 20 lat, 190cm wzrostu i niestety 114kg
Obwód klaty 114cm - chciałbym ją nieco wyrzeźbić, ale przede wszystkim zgubić tzw "cyce"
Obwód pasa 113, ale niestety brzuch to już ok 118/119 i zależy mi na pozbyciu się jego, oraz tzw "boczków" a później można myśleć dopiero o delikatnym wyrzeźbieniu...
Chciałbym również gubić nieco cm nad kolanami aż do pasa, tj uda, tyłek itp.
Jeśli udałoby mi się zjechać z poszczególnych miejsc, na pewno całkowita masa spadłaby do ok 95-100kg co nie będzie mi już przeszkadzało, i będę mógł zająć się delikatną rzeźbą całości, ale przede wszystkim zjechać z masy, i zgubić nadmiar tłuszczu. Czy mógłbym prosić osoby doświadczone, ile przy moim wzroście wynosiłyby normy w obwodach opisanych wyżej miejsc (chociaż mniej więcej) jakie zastosować ćwiczenia, ile razy dziennie, jaki czas poszczególnych ćwiczeń, i czy wykonalne to jest w domu... Postanowiłem się tym zająć, ponieważ ogólnie jestem masywny, wiele osób mówi mi że mam bardzo dobre warunki, ponieważ w ubraniach wyglądam na dobrze zbudowanego kolesia, niestety bez ubrania nie jest już tak kolorowo. Ponadto znajomy który trenuje kick boxing, polecił mi używanie kreatyny, za co ona odpowiada, i czy pomoże ona osiągnąć mi mój cel ?
Pozdrawiam i życzę wesołych świąt
Napisano Ponad rok temu
Witam, chciałbym poprosić o pomoc w ułożeniu treningu przez osoby bardziej doświadczone, ponieważ po świętach planuję wziąć się za swoje ciało...
Mam 20 lat, 190cm wzrostu i niestety 114kg
Obwód klaty 114cm - chciałbym ją nieco wyrzeźbić, ale przede wszystkim zgubić tzw "cyce"
Obwód pasa 113, ale niestety brzuch to już ok 118/119 i zależy mi na pozbyciu się jego, oraz tzw "boczków" a później można myśleć dopiero o delikatnym wyrzeźbieniu...
Chciałbym również gubić nieco cm nad kolanami aż do pasa, tj uda, tyłek itp.
Jeśli udałoby mi się zjechać z poszczególnych miejsc, na pewno całkowita masa spadłaby do ok 95-100kg co nie będzie mi już przeszkadzało, i będę mógł zająć się delikatną rzeźbą całości, ale przede wszystkim zjechać z masy, i zgubić nadmiar tłuszczu. Czy mógłbym prosić osoby doświadczone, ile przy moim wzroście wynosiłyby normy w obwodach opisanych wyżej miejsc (chociaż mniej więcej) jakie zastosować ćwiczenia, ile razy dziennie, jaki czas poszczególnych ćwiczeń, i czy wykonalne to jest w domu... Postanowiłem się tym zająć, ponieważ ogólnie jestem masywny, wiele osób mówi mi że mam bardzo dobre warunki, ponieważ w ubraniach wyglądam na dobrze zbudowanego kolesia, niestety bez ubrania nie jest już tak kolorowo. Ponadto znajomy który trenuje kick boxing, polecił mi używanie kreatyny, za co ona odpowiada, i czy pomoże ona osiągnąć mi mój cel ?
Pozdrawiam i życzę wesołych świąt
Siemankooo.
Tutaj przede wszystkim dieta. Poczytaj tematy w dziale dieta i postaraj się coś ułożyć dla siebie. Musisz skupić się na redukcji i odstawić węglowodany, a spożywać dużo białka.Sam trening za wiele ci nie da, ale wraz z dietę będą efekty. Kreatyny nie bierz, bo do tego trzeba mieć jakiś staż, a tak poza tym ty chcesz pozbyć się zbędnych kg, a ona ci w tym nie pomoże, a wręcz utrudni. W tym przypadku mógłbyś zastosować spalacz tłuszczu.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik Oliver edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S jeśli jednak zastosowałbym chociażby proste ćwiczenia domowe typu brzuszki, przysiady itp + dieta i później dorzucenie jakiegoś "spalacza" ile mogłoby zająć doprowadzenie się do normy? (Wiem, wrózek tutaj nie ma, ale ktoś kto trenuje zawodowo na pewno będzie miał jakieś pojęcie po jakim mniej więcej czasie będzie chociaż "znośnie" )
Dodam, że na dzień dzisiejszy jest już 109-110 kg, ale wizualnie niestety najmniejszych zmian
Użytkownik Ścisle Tajne edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
TRENUJE BO LUBIE
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik Oliver edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik Ścisle Tajne edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu