Pomoc w ułożeniu diety
Napisano Ponad rok temu
Chciałbym się zwrócić z prośbą o pomoc w ocenie mojej diety. Chciałbym się dowiedzieć czy mam zwiększyć ilość węglowodanów, białka czy tłuszczy. A może czegoś jest za dużo. Wzrost 186 cm, waga 91 kg, staż: 1 miesiąc
Wiem, że moja dieta nie jest najlepsza na świecie, ale staram się jak mogę wogóle móc korzystać z diety, dlatego prosiłbym o poradę odnośnie edycji mojej diety, a nie wysłanie linka z zupełnie inną. Również proszę o pomoc w doborze odpowiedniej odżywki, która pomogłaby mi uzupełnić braki, które mam w diecie. Cały czas zastanawiam się co lepsze: gainer, białko, czy obydwa?
Sniadanie: 3 kanapki (razowy, pełnoziarnisty lub grahamki, innego nie jem) z np twarogiem chudym lub szynką z indyka lub jajkiem + pomidor i herbata i kawa
2 posiłek: 2 podwójne (składane jak hamburger) kanapki (łącznie 4 kromki). Taki sam rodzaj chleba i skład na kanapkę jak na śniadanie.
3 posiłek: taki sam jak 2 posiłek
obiad przed treningiem: pierś z kurczaka (lub ryba) + ryż biały lub gryczany + surówka lub ogórek
po treningu: kromka chleba razowego + połowa tradycyjnego serka wiejskiego + banan
ostatni posiłek: połowa serka wiejskiego
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
2 posiłek daj właśnie tego gainera
3-5 daj 125 g ryżu, owsa, kaszy lub razowca plus mięso, ew. jajka lub twaróg plus oliwa
6 twaróg plus oliwa
po treningu daj 60-70 gram carbo plus 30 g białka. Po godzinie normalny posiłek
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
http://www.youtube.com/watch?v=dRZ5pvJmf-w
Napisano Ponad rok temu
Muszę też zainwestować w wagę, bo nie znam się na ilości gramów, które jem, przez co nie mogę podać dokładnych danych. Na obiad wydaje mi się standardowo pierś z kurczaka lub ryba z ryżem w takiej ilości aby się najeść, ale nie przejeść.
Ogólnie nie ma mnie w domu między 7 a 17, więc ciężko jest mi idealnie korzystać z tych przykładowych diet na masę, ale staram się jak mogę przynajmniej improwizować. Mam świadomość, że moja dieta nie jest na "szóstkę", dlatego proszę o pomoc by była w miarę moich możliwośći jak najbardziej efektywna. Nawet jakbym miał osiągnąć cel w dłuższym okresie czasu niż osoba, która idealnie korzysta z przykładowych diet to nie mam zamiaru się tak szybko poddawać.
VanEyden - sugerujesz, że węglowodanów wystarczy w tej diecie co podałem? Oczywiście tak na chłopski rozum, bo przecież nie podałem IDEALNIE CO DO GRAMA tego co jem, więc w 100% mi nie odpowiesz, ale tak na oko. Bo kolega wyżej cao90 napisał o gainerze, który ma przecież dużo węgli. Jeszcze raz powtórze, że zależy mi na górnych partiach, bo w dolnych masy nie potrzebuję. Dlatego boję się o węgle, aby w dolnych partiach nie przytyć za bardzo. Zwiększe białko, tłuszcze, a węgle? Więcej czy mniej?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu