FBW - dom - siła + pupa :)))))
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witaj
Właśnie sprawa jest taka jak wyglądały te zajęcia.. czy były one mega wykańczające, że nie dawałaś rady wyjść z siłowni czy po prostu ''miło spędziłaś czas''? To są dwie mega różniące się od siebie sytuacje, które uwzględniają, czy coś robiłaś w przód czy po prostu stałaś w miejscu .
To co kupiłaś może być moim zdaniem na pewno więcej osiągniesz trenując normalnie tzw. treningiem oporowym(siłowym) niż jakieś zajęcia typu fitness.. Ja na przykład nigdy za nimi nie byłam..(a jestem kobietą..)
Ze swojego tak to nazwę ''przypadku'' powiem Ci, że więcej osiągniesz trenując ze sztangami i w miarę normalnymi ćwiczeniami. Ja trenuję już 5-6 lat i dalej ciało mnie zaskakuje a nie chodzę na żadne zajęcia tylko przez te lata trenuje w domu.. A posiadam dwie sztangi, zestaw hantli, około 200kg obciążenia, poręcza i modlitewnik. TYLE!
Moim zdaniem lepiej byłoby zacząć sobie od treningów A i B. Trening C zostawiłabym na razie i dodała za np. pół roku jak zaczniesz się nudzić tymi dwoma. Możesz zacząć śmiało od 3-4 serii. Jeśli chcesz polepszyć dół to lepiej dać 4 serie a reszta 3/2. Przerwy to już jak Tobie pasuje. Myślę, że od 30 sekund do 1 minuty możesz odpoczywać w zależności od trudności ćwiczenia. Tu są moje poprawki. Jeszcze na koniec treningu bym dodała po jednym ćwiczeniu na brzuch. W treningu A na m. proste a w treningu B na skośne.
Jeśli chodzi o obciążenie z którym będziesz startować to po prostu ustal sobie mniej więcej ile podniesiesz by zrobić te 8-10 powtórzeń.. 10-20kg myślę Możesz zacząć od 15kg na sztandze a na hantlach może być to nawet 2,5kg
A:
Nogi: Przysiady ze sztangą na barkach 4sNogi: Zakroki z hantlami 3sPlecy: Wiosłowanie sztangą w opadzie tułowia 3sKlatka: Wyciskanie sztangi płasko 3sBarki: Wyciskanie sztangi z klatki w staniu 3sTriceps: Pompki w podporze tyłem 2sBiceps: Sztangielki - chwyt młotkowy 2sB:Nogi: Martwy ciąg na prostych nogach 3s ---4sNogi: Wykrokize sztangą3s hantlamiPlecy: Wiosłowanie sztangielką 3sKlatka: Pompki 3sBarki: Wyciskanie hantlami siedząc 3sTriceps:Uginanie francuskie ze sztangą łamaną2sUginanie przedramion ze sztangą podchwytem 2SBarki : Wznosy przód 2s
Czekam na odpowiedź
plus do tego jeśli posiadasz gumy oporowe możesz sobie przy bieżni porobić jakieś odwodzenia nóg, x band walk
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
„Be strong, u never know who you are inspiring”