FBW - dom - siła + pupa :)))))
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witaj
Właśnie sprawa jest taka jak wyglądały te zajęcia.. czy były one mega wykańczające, że nie dawałaś rady wyjść z siłowni czy po prostu ''miło spędziłaś czas''? To są dwie mega różniące się od siebie sytuacje, które uwzględniają, czy coś robiłaś w przód czy po prostu stałaś w miejscu
.
To co kupiłaś może być moim zdaniem na pewno więcej osiągniesz trenując normalnie tzw. treningiem oporowym(siłowym) niż jakieś zajęcia typu fitness.. Ja na przykład nigdy za nimi nie byłam..(a jestem kobietą..) ![]()
Ze swojego tak to nazwę ''przypadku'' powiem Ci, że więcej osiągniesz trenując ze sztangami i w miarę normalnymi ćwiczeniami. Ja trenuję już 5-6 lat i dalej ciało mnie zaskakuje a nie chodzę na żadne zajęcia tylko przez te lata trenuje w domu.. A posiadam dwie sztangi, zestaw hantli, około 200kg obciążenia, poręcza i modlitewnik. TYLE!
Moim zdaniem lepiej byłoby zacząć sobie od treningów A i B. Trening C zostawiłabym na razie i dodała za np. pół roku jak zaczniesz się nudzić tymi dwoma. Możesz zacząć śmiało od 3-4 serii. Jeśli chcesz polepszyć dół to lepiej dać 4 serie a reszta 3/2. Przerwy to już jak Tobie pasuje. Myślę, że od 30 sekund do 1 minuty możesz odpoczywać w zależności od trudności ćwiczenia. Tu są moje poprawki. Jeszcze na koniec treningu bym dodała po jednym ćwiczeniu na brzuch. W treningu A na m. proste a w treningu B na skośne.
Jeśli chodzi o obciążenie z którym będziesz startować to po prostu ustal sobie mniej więcej ile podniesiesz by zrobić te 8-10 powtórzeń.. 10-20kg myślę
Możesz zacząć od 15kg na sztandze a na hantlach może być to nawet 2,5kg
A:
Nogi: Przysiady ze sztangą na barkach 4sNogi: Zakroki z hantlami 3sPlecy: Wiosłowanie sztangą w opadzie tułowia 3sKlatka: Wyciskanie sztangi płasko 3sBarki: Wyciskanie sztangi z klatki w staniu 3sTriceps: Pompki w podporze tyłem 2sBiceps: Sztangielki - chwyt młotkowy 2sB:Nogi: Martwy ciąg na prostych nogach 3s ---4sNogi: Wykrokize sztangą3s hantlamiPlecy: Wiosłowanie sztangielką 3sKlatka: Pompki 3sBarki: Wyciskanie hantlami siedząc 3sTriceps:Uginanie francuskie ze sztangą łamaną2sUginanie przedramion ze sztangą podchwytem 2SBarki : Wznosy przód 2s
Czekam na odpowiedź
plus do tego jeśli posiadasz gumy oporowe możesz sobie przy bieżni porobić jakieś odwodzenia nóg, x band walk
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
„Be strong, u never know who you are inspiring”