Witam. Mam 26 lat 176 cm wzrostu i jakeis 75 kg wagi . Cwicze w domu od jakis 2 miesiecy. Nie mam czasu na silownie wiec musze to robic w domu. Mam do dyspozycji sztange lamana , 2 hantle , okolo 45 kg obciazenia i 2 hantelki 2 kg. Czy jestem w stanie cos z tym zdziałać ? Moim celem jest lepszy wyglad ( bardziej widoczne miesnie , moze troche masy ). Głównie wolałbym sie skupic na barkach, bicku , tricku , brzuchu no i plecach. Mam mało sprzetu i jestem troche ograniczony co do treningów więc musi to wystarczyc. Czy jest mi ktos w stanie rozpisac jakie cwiczenia moge robic i ile serii i powtorzeń by to mialo jaki kolwiek sens ? Dodam ze staram sie jesc zdrowo. Z góry dziekuje za pomoc
Pomocy
Napisano Ponad rok temu
Witaj
Super, że do nas trafiłeś!
Na pewno da się coś zrobić z sylwetką z Twoim sprzętem, jedynie co trzeba trochę ''wyobraźni''
W Twoim przypadku pasowałoby rozruszać ciało, ale całe ciało, treningiem FBW - można kalistenikę, można zacząć od razu z ciężarami. A za jakiś czas zająć się poszczególnymi partiami ciała i dać je na priorytet.
Hmm posiadasz sztangę łamaną i hantle.. nie jest to nic trudnego, wykonujesz każde ćwiczenie tak samo tylko z tym sprzętem jaki posiadasz. Drążek by się jeszcze przydał, ale to może z czasem.
Nogi: martwy ciąg na prostych, przysiad(każdy rodzaj), wykroki, zakroki, syzyfki,
Plecy: wiosłowanie, martwy ciąg klasyk,
Klatka: wyciskanie, pompki szeroko, rozpiętki - nie posiadasz ławeczki ale można te ćwiczenia można wykonywać po prostu na podłodze.
Barki: wyciskanie żołnierskie, wyciskanie nad głowę i oczywiście każdy rodzaj wznosów na barki
Biceps: uginanie sztanga łamaną lub hantlami
Triceps: wyciskanie wąsko, pompki wąsko, pompki w podporze tyłem, francuskie, prostowanie ramienia w opadzie tułowia
Łydki: wspięcia stojąc, siedząc
Brzuch: tu już jest tego masa
Robisz 3 dni treningu całego ciała, dajesz jedno ćwiczenie na każdą partię mięśni i dajmy na to, na początek trzy serie po 10-12 powtórzeń
Mam nadzieję, że zrozumiale napisane
„Be strong, u never know who you are inspiring”