Mam 24 lata, 176cm wzrostu oraz ważę 61kg. Od zawsze miałem problem z przybraniem na wadze moja waga wskazuje, że BMI jest ok. 40% mięśni, 15% tłuszczu, 5kg kości. Mam pracę siedzącą. Mój główny cel to przybrać 10kg w mięśniach. Jakiś czas temu ćwiczyłem z kumplem, mam dobry zestaw ćwiczeń, chociaż ze względu na natłok obowiązków musiałem z nich zrezygnować. Pamiętam, że wtedy waga była w granicach 65kg, ćwiczenia co 2 dni, 3 razy w tygodniu. Zaczynałem z wagi 58kg. Dodatkowo mój tydzień wygląda tak, że w jedynym tygodniu powiedzmy, że mam "wolne", natomiast w drugim jestem w domu najwcześniej od 18. Myślałem, żeby ćwiczyć co drugi tydzień tj. Sobota, Poniedziałek, Środa, Piątek, Niedziela - w ten sposób miałbym 5 treningów w 2 tygodnie, z pięciodniową przerwą, 1 trening mniej niż jakbym ćwiczył 3 razy w tygodniu. Mógłbym także ćwiczyć po 18 w tygodniach pracujących ale problem polega na tym, że jakikolwiek posiłek zjadłbym najwcześniej po 18:30, a ćwiczenie z pełnym żołądkiem oraz będąc bardzo zmęczonym niezbyt mi odpowiada. Macie jakieś rady dla mnie odnośnie ćwiczeń z takim harmonogramem? Jakieś rady dotyczące diety i suplementacji? Znalezienie dodatkowego czasu oraz równomierne rozłożenie czynności nie wchodzi na razie w grę Plusem jest to, że mam w domu swoją własną mini siłownię: ławeczka, hantle, drążek, prosty gryf, 100kg różnorakich obciążników oraz podłoga.
Napisano Ponad rok temu
Hm no przeważnie jest tak że coś nam przeszkadza w treningach.. Trzeba to jakoś ogarnąć. W Twoim przypadku została bym przy tych treningach co drugi tydzień. Wiem jak to jest sama wrócić z pracy więc sił nie ma
Jednak nie za dużo. Wystarczy trzy jednostki treningowe w tygodniu i nie więcej bo nie ma się co zajeżdżać.
FBW jakieś dowolne ale ułożone z głową. Dieta ma tu większe znaczenie bo masa więc bilans na plusie. Tyle
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Jeśli wracasz po jakiejś przerwie to w zupełności wystarczy. Jeśli się trafi wolny dzień bądź będziesz się czuł na siłach wciśnij 1-2 treningi w tygodniu pracującym, nie mówię że bardzo wyczerpujące, ale jakikolwiek Ogólnie plan jest w porządku.
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Popieram, nieco ruchu w te 5 dni nietreningowe nie zaszkodzi i może być to cokolwiek co podniesie puls ( tylko nie kłótnia z żoną )
is where you're not"
Mark Bell