Dieta+Trening+Świeżak = POMOC!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Okej, pomału.. Skoro Twój staż wynosi 1miesiąc.. I Ty przerobiłeś i FBW i split?! W ciągu jednego miesiąca nie stwierdzisz tego, która metoda na Ciebie działa.. Na to trzeba minimum 3-4 miesiące! Spokojnie, bo namieszasz!
Wszystko musisz zacząć od nowa jeśli chodzi o trening.. Ten plan treningowy FBW możesz spróbować ale to minimum musisz jednym planem ciągnąć miesiąc..
Co do diety rozłoż tak posiłki byś po prostu nie głodował.
Co do diety, wywal te gotowe przetworzone rzeczy(Danio, gotowa owsianka, makrele w sosie itp). Ogólnie dieta by uszła, ale zadbaj o różnorodne źródła makroskładników.
Suplementy daruj sobie na tym etapie, Tobie na ten czas przyda się tylko dobry trening plus dobra dieta.
Na razie jedź na zerowym bilansie nic nie dodawaj. Po jakimś czasie dodaj(1-2 tygodnie).
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem , i co do treningów to bardziej mogłem to sprecyzować ale chodziło mi o to że sprawdzając te metody weryfikowałem po zmęczeniu i bólu jaki odczuwałem po danym planie . Tak więc zacznę od poniedziałku trening FBW ktory rozpisałem w temacie , pytanie czy mogę robić trening więcej niz 3 razy w tygodniu ? Ewentualnie w dniach nie treningowych mogę robić coś innego na siłowni? Jest to siłownia w klubie wioślarskim gdzie mam do dyspozycji bieżnie,rowerki,ERGOMETRY (szkoda trochę kasy bo płacę za miesiąc z góry a tydzien ponad odchodzi przez dni wolne) ale jeśli tak trzeba to jakoś przyjmę to na klatę . Czym mogę ulepszyć tą owsiankę , bo sama na wodzie/mleku nie jest zachęcająca z rana
Czy moja wada postawy może mieć wpływ na dalszy rozwój ? Ewentualnie czy unikać bądź ograniczać jakieś ćwiczenia ?
Napisano Ponad rok temu
No to lepiej precyzuj o co chodzi bo czasami ktoś coś źle zrozumie i wychodzi co wychodzi
Na początku tylko 3x tygodniowo na razie, tak żebyś przećwiczył ciało czymś konkretnym dłuższy czas. Do tego dodaj aeroby/cardio 2-3x w tygodniu i cacy.
Co do owsianki nie wiem. Ja preferuje śniadania białkowo-tłuszczowe więc poczekaj niech się wypowie reszta forum
Co do wady postawy powinieneś zadbać o technikę ćwiczeń no i przede wszystkim pójść do lekarza i porozmawiać z nim, że chcesz ćwiczyć siłowo.
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Super ! Od poniedziałku idę w zaparte i cały miesiąc pojadę z FBW zobaczymy co się będzie działo . Plan zostawić czy coś pozmieniać ? ilości serii/powtórzeń ,kolejność jest ok ? I jak z tym śniadaniem , zjeść przed pracą czy mogę po tym rozładunku ?
Użytkownik kenud edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobrze Ania napisała !
Tym tekstem "w miesiąc przerobiłem kilka metod " wszystko wyjaśniłeś !
Żeby stwierdzić czy plan jest skuteczny musisz nim trenować nie mniej niż 2 miesiące !
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ćwiczenia dla nastolatka
- Ponad rok temu
-
Martwy Ciąg - oceńcie wynik
- Ponad rok temu