Witam. Proszę o pomoc w takiej sprawie.
Jest to mój drugi cykl, pierwszy był na masie około pół roku temu. Obecnie chcę pozbyć się trochę smalcu, a więc kolega z którym do tej pory współpracowałem, załatwił towar. Napisałem mu że słyszałem to i tamto, chcę osiągnąć wycięcie sadła etc i żeby dobrał mi towar 8 tyg (56 dni). Problem polega na tym, że koledze się wyparowało zostałem z towarem, bez instrukcji od niego (tak jak wcześniej). Ogarnięty materiał to Tren Enan 200mg i Testo Enan 250mg (oba na 1ml oleju). Pytania:
1) czy bicie 2 razy w tygodniu tren enan i co 5-6 dni testo enan bedzie ok? Lub inaczej:
1-8 tren e3d
1-8 test e5d
2) Pierwszy raz biore na redukcji, jaką więc kaloryczność powinienem przyjąć? B/W/T?
3) Jak dobrać trening siłowy? Obwodowo powiedzmy 4 razy w tygodniu? Czy dalej trzymać się każdej partii na trening (tak jak do tej pory, bic-klata, nogi, tric-barki, plecy, co drugi trening brzuch, raz w tygodniu kaptury i raz prostowanie grzbietu)? Czy może robić 1 trening gora, 2 dół i plecy wyciskajac maks ciezary, dzien przerwy 3 i 4 to samo ale na nieco mniejszych ciezarach za to wiecej powtórzeń?
4) co z cardio? Robić, nie robić? Jeśli tak to ile? Do tej pory stosowałem różnie, w wakacje zeszłego roku na pierwszej wycince 5 razy w tygodniu robilem cardio (bieg) po 45 minut, ale z opinii nasluchanych od wieeelu ludzi nasluchalem sie zlych opinii o cardio, wiec w tym roku na redu robilem juz tylko 3 x 30 min (i to na orbitreku) ale jak to sie ma na cyklu? Robic czesto i dlugie? Czy robic mniej ale tez zmniejszyc podaz kaloryczna?
Bardzo proszę o pomoc, jeśli palnąłem jakąś głupotę proszę o korektę, rady etc, jestem średnio doświadczony w farmakologii (bardzo średnio), a internet pełen jest wiedzy raczej dla zawodowców, gdzie każde pytanie nie pochodzące od gościa ze stażem 5 lat i 8 cyklach jest traktowane... nazwijmy to delikatnie z przymrużeniem oka.
Użytkownik MyBetterLife edytował ten post Ponad rok temu