Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sumplementy - początek przygody z siłownią

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

Leikeli
  • Użytkownik
  • 2 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Sumplementy - początek przygody z siłownią

Witam! Dokładnie wczoraj zacząłem moją pierwsze przygodę z siłownią! Mam więc kilka pytań na które mam nadzieję pomożecie mi znaleźć odpowiedź! Zapewne wiele z nich przewijało się na forum za co bardzo przepraszam!

Więc na początku:

O co chodzi z tym białkiem przed i po treningach które rozpuszczamy w mleku czy wodzie?

Czy możecie polecić mi jakieś dobre?

Co to takiego przed treningówka?

Czy są jakieś inne jeszcze ważne suplementy które powinienem zażywać chodząc na siłownie? 

Pozdrawiam bardzo serdecznie! I jeszcze raz przepraszam za możliwie powtarzające się pytania! :)

• 0

Lajk
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 573 postów
74
Dobra
  • Zainteresowania:Sport, Sztuki Walki

Napisano Ponad rok temu

Re: Sumplementy - początek przygody z siłownią

1. Są różne rodzaje odżywek białka WPI, WPC, WPH itd. są one podzielone pod względem wchłanialności białka i jego wartości.
2. Białko stosowane jest wtedy gdy masz braki w diecie (dieta musi być!)
3. Przed treningówka są to suplementy które mają na celu dodać Ci wytrzymałości, siły, uczucie pompy.
4. Są ale na ten moment powinna wystarczyć Ci tylko dieta ponieważ w późniejszym etapie nie wykorzystasz całego potencjału danego suplementu.

• 2

Abetalipoproteinemia
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 5442 postów
388
Wyśmienita
  • Staż [miesiące]:6 lat
  • Wzrost [cm]:168
  • Przysiad [kg]:82,5
  • Wyciskanie [kg]:70
  • Martwy ciąg [kg]:90
  • Waga [kg]:70

Napisano Ponad rok temu

1. Są różne rodzaje odżywek białka WPI, WPC, WPH itd. są one podzielone pod względem wchłanialności białka i jego wartości.
2. Białko stosowane jest wtedy gdy masz braki w diecie (dieta musi być!)
3. Przed treningówka są to suplementy które mają na celu dodać Ci wytrzymałości, siły, uczucie pompy.
4. Są ale na ten moment powinna wystarczyć Ci tylko dieta ponieważ w późniejszym etapie nie wykorzystasz całego potencjału danego suplementu.

Nic dodać nic ująć. Kolega wszystko fajnie i przejrzyście wyjaśnił ;).

• 0

Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ

Leikeli
  • Użytkownik
  • 2 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Trener właśnie powiedział mi że muszę utrzymywać  4 posiłki dziennie, więc wydaję mi się że może przydać mi się jakieś białko do tego. Myślicie że WPC będzie dobre?

Jak zażywać białko? Przed treningiem, po, czy na przykład po kolacji? 

I na jakiej stronie polecacie kupić rzeczy? 

Użytkownik Leikeli edytował ten post Ponad rok temu

• 0

Lajk
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 573 postów
74
Dobra
  • Zainteresowania:Sport, Sztuki Walki

Napisano Ponad rok temu

A czy Trener powiedział Ci że masz kupić białko w prochu? Jeżeli Ci ktoś z dobrego serca dobrze radzi to przyjmij to a nie usiłuj kupować coś o czym nie masz pojęcia - to mija się z celem. Nie ważne jest ile utrzymujesz posiłków dziennie a kaloryczność w nim zawarta i w miare systematycznych godzinach. A białko jak już wspomniałem jest do uzupełnienia diety a nie zapychanie się prochem niż pełnowartościowym.. Nie ma żadnych teorii kiedy dokładnie zażywać białko.. spożywasz je wtedy gdy masz braki. A z tego co piszesz to przypuszczam że diety nie posiadasz więc kasa w błoto, rób jak uważasz...

Podsumowując jak napisałeś na początku "wydaje Ci się", zamiast główkować nad odżywkami które nic Ci nie dadzą skoro diety nie masz to weź się srogo za dietę :)

• 0