Siemanko. Złamałem rękę miesiąc temu a konkretnie trzon kości ramiennej zaraz nad łokciem. Z racji, że mam 18 lat myślę, że kość powinna się całkiem spoko zrosnąć ze względu na to, że jestem jeszcze młody. Gips mam już miesiąc a będzie jeszcze dwa miesiące. Chciałem zapytać się, czy ktoś przeszedł coś takiego i jeśli tak to jak wyglądał powrót na siłownie, czy w ogóle był ten powrót. Mam pewne obawy, że nie będę w stanie wrócić ze względu powagę złamania. Inni jak pytałem nosili gips do 6 tygodni, ja będę miał około 12 tygodni.. Reasumując, jestem ciekaw czy będę w stanie wrócić i jeśli tak to czy będę musiał na nią uważać przez miesiąc(?), rok(?), całe życie? Ćwiczyłem 5 miesięcy przed tą kontuzją i marzy mi się powrót na duże obciążenie. Co o tym sądzicie? Zaspokoicie moją ciekawość? Z góry dzięki wielkie, pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście, że wrócisz. Pracowałem z pacjentami po udarach i całkowitych porażeniach, którzy bez problemu odbudowywali całą funkcję od podstaw. Mięśnie posiadają coś takiego jak pamięć, która wynika z dostarczanych im bodźców treningowych. Dlatego po ściągnięciu gipsu zacznij od delikatnego wzmacniania i rozruszania mięśni poprzez proste aktywności. Już teraz mając rękę w opatrunku, możesz wykonywać ruchy by pobudzać unieruchomiony obszar. Ile trzeba czasu? To zależy tylko od organizmu i zaangażowania w pracę nad powrotem funkcji.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Rękawice policji brytyjskiej |
WALKA NOŻEM, BROŃ |
|
|
||
Rękawice do MMA |
MIXED-MA |
|
|
||
spray do rekawic |
MUAY THAI, BOKS, KICKBOXING, K-1 |
|
|
||
Rękawice na trening |
Trening dla początkujących |
|
|
||
Które rękawice najlepsze? |
Sprzęt do siłowni |
|
|
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: złamana ręka, powrót, siłownia
Kulturystyka i Fitness →
Odżywki i Suplementy →
Ostyhealth - Krem na StawyNapisany przez , Rok temu stawy, uroda, zdrowie, sport i 3 więcej |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Fitness i Aerobik →
Witam miłe FitnesskiNapisany przez , Rok temu siłownia, polska, warszawa, fit i 1 więcej |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Odżywki i Suplementy →
Witam serdecznieNapisany przez , Rok temu Polska, Siłownia, Fitness i 1 więcej |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Sprzęt do siłowni →
Ankieta - wyposażenie siłowniNapisany przez , Ponad rok temu siłownia, sprzęt |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Trening dla początkujących →
Zakupiony plan treningowy od Jarosław MichalukNapisany przez , Ponad rok temu siłownia, plan, trening |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kamienica woreczka żółciowego
- Ponad rok temu
-
Gliceryna a zespół gilberta
- Ponad rok temu
-
Plecy okraglo wklesle - pytania
- Ponad rok temu
-
Ciśnienie po cyklu, problem z nerkami.
- Ponad rok temu
-
Siłownia po resekcji płuca
- Ponad rok temu
-
Jak pozbyć się nadmiaru tłuszczu sutka (Lekarz twierdzi że nie Gino)
- Ponad rok temu
-
Zakrzepica
- Ponad rok temu
-
Mam wysoki cholesterol, ratunku
- Ponad rok temu
-
Oberwanie torebki stawowej w łokciu:
- Ponad rok temu
-
Przysiady ze sztangą.