Witam wszystkich na forum!
Jestem tutaj nowa i swoja przygode z fitnessem zaczelam rowno tydzien temu .
Mieszkam w Uk ponad 5 lat i tutaj takze trenuje .Mianowicie mam kilka pytan , na ktore chcialabym uzyskac odpowiedzi - pytalam kilka kolezanek - jednak niestety nie chcialy mi udzielic konkretnych odpowiedzi , wiec postanowilam zalogowac sie na forum , moze ktos poda mi informacje
Moj dzien wyglada tak
wstaje rano , pije kawe bez cukru , nastepnie biore suplementy
tran , witamine C , kreatyne , pije actimel , ( o tych suplementach wyczytalam z bloga jenej dziewczyny z australii ) ze ona to je zeby wspomoc w treningach
Nastepnie wychodze z psem , wracam jem oats ( owsianke ) z mlekiem migdalowym i bananem - jest bardzo smaczna
nastepnie pije shejka z usn whey protein wymieszanym z woda
ide do pracy
wracam z pracy jem tunczyka z avokado lub cos malego ( zazwyczaj jest to makaron , risotto ,kurczak lub tunczyk )
nastepnie biore kreatyne 30 min przed treningiem
moj trening wyglada tak
10 minut intensywnie na skakance
15-20 minut rozciaganie miesni ( tak jak do szpagatu , planuje je rozciagnac na tyle zeby w ciagu 2ch miesiecy moc zrobic szpagat)
15 minut ramiona z ciezarkami , tylko ramiona , triceps , biceps ( narazie tylko 1kg bo dopiero sie ucze )
15 minut brzuch intensywnie, nozyce, brzuszki , nogi do gory ( mam specjalny material treningowy na 15 minut)
15 minut nogi i posladki ( zalezy mi najbardziej na tym zeby wyrzezbic uda i posladki , kupilam specjalna gume zeby miec wieksze obciazenie przy przysiadach ,
pozniej pije shejka jem kurczaka lub jakis lunch
pozniej jem obiad kolo 5-6 wieczorem
W zaleznosci jak bardzo mnie bola miesbnie , brzuch robilam przez caly tamten tydzien , posladki mialam tylko jeden dzien odpoczynku i na rece takze jeden dzien
Moje pytanie jest : czy trenujac tak codziennie , moge wyrzezbic posladki na duzzzzo duzzzo wieksze i je uksztaltowac czy musze zaczac dzwigac duze ciezary i czy zwiekszyc ilosc posilkow ? takze zaczelam bardzo czesto chodzic do toalety okolo 3-4 razy dziennie na numer 2 , czy to znaczy ze moje cialo nie wchlania jedzenia ktyore spiozywam i tylko przeze mnie przechodzi ??????
takze czy BCAA jest potrzebne , mam zakupilam ale nie wiem do czego i kiedy mam to brac - znajomy powiedzial ze po 8 tyg treningu moge to brac ....
Ja odczuwam bol miesni po intensywnym treningu
Prosze o odpowiedz i o konkretne informacje
Jak macie instagrama mozecie zobaczyc moje zdjecia i moj progress:) na @laura_batey_fitness
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dzieki za odpowiedzi czy nikt nie odpowie mi na pytanie ? trenujecie tutaj ?
Napisano Ponad rok temu
Pewnie Ameryki nie odkryje ale żeby mieć duże kształtne pośladki trzeba robić dużo przysiadów i najlepiej z obciążeniem, może to być też guma. Pośladki na pewno podkreślą się ale nie wiem w jakim okresie czasowym. W JAKIM CELU po 1 tygodniu treningów już stosujesz kreatynę ?
Co z tą dietą ? w sensie chcesz chudnąc czy nabierać ? Od tego zależy czy będziesz musiała dodać posiłki czy nie. Trening najlepiej FBW i zaczynamy od dużych partii nogi, plecy, klatka a następnie małe triceps biceps.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
dzieki za odpowiedz ...
widzisz , sama nie wiem po co biore kreatyne ,znajomy poradzil ze lepiej mi pomoze niz zaszkodzi - wiec biore , podobno ma cuda zdzialac i ma dac wieksze efekty tzn mam cwiczyc wiecej i miec wiecej sily
posladki cwicze z obciazeniem i z guma takze 3 x12 crab walks ( przysiady i inne cwiczenia z guma razem okolo 15 -20 min dziennie w zaleznosci jak miesnie mnie pozniej bola )jezeli sa bardzo obolale na drugi dzien to robie inne partie ciala na nastepny dzien
nie jestem pewna co z dieta , waze 55,8 kg 166 cm jezeli zeby wyrobic sobie posladki musze dostarczyc wiecej kalorii to tez tak uczynie , robie full body work codziennie , najpierw skakanka -cardio , pozniej rozciaganie, nogi , posladki , brzuch i ramiona .... od 45min-1.30hr dziennie
pytam bo kazdy jest inny , ja jestem szczuplej sylwetki i nie wiem czy bede w stanie wyrzezbic ladne okragle "srednie "posladki , bez wiekszej dawki kalorii ,oraz bez duzych ciezarow , jak pytam "dziewczyn " to mowia ze zajelo im to 5-7 lat ..................... nie wiem ile w tym prawdy wiec pytam specjalisty , ja po tygodniu widze juz troszeczke efektow i wiem ze jak bede cwiczyc to za 8-10 tyg beda juz widoczne dla kazdego pzdr
Napisano Ponad rok temu
sprawdz TAMMY HEMBROW takie posladki chcialabym wyrzezbic.
Pewnie Ameryki nie odkryje ale żeby mieć duże kształtne pośladki trzeba robić dużo przysiadów i najlepiej z obciążeniem, może to być też guma. Pośladki na pewno podkreślą się ale nie wiem w jakim okresie czasowym. W JAKIM CELU po 1 tygodniu treningów już stosujesz kreatynę ?
Co z tą dietą ? w sensie chcesz chudnąc czy nabierać ? Od tego zależy czy będziesz musiała dodać posiłki czy nie. Trening najlepiej FBW i zaczynamy od dużych partii nogi, plecy, klatka a następnie małe triceps biceps.
TAMMY HEMBROW takie posladki bym chciala i czy ciezary to podstawa do tego ???? duze ciezary ze sztanga ?
Napisano Ponad rok temu
A wlasnie co z toaleta ? dlaczego chodze bardzo czesto po 3-4 razy dziennie z samego rana ?
czy to normalne ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mysle ze tak, gdy zaczalem stosowac kreatyne to podczas treningu sikalem nawet 3 razy
chodzilo o numer dwa, bo sikam caly czas bo pije bardzo duzo wody ale jak wstaje rana to chodze minimum 2 razy do toalety na drugie normalnie przed wystarczylo tylko raz dziennie , nie wiem czy organizm moj nie wchlania tych wszystkich suplementow , czy po prostu wysilek fizyczny powoduje lepsza przemiane materii
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mysle ze po prostu wiecej pijesz wody, raz dziennie to jednak malo, tak jak to mowisz ze bylo wczesniej, poczekaj jeszcze troche mysle ze powinno sie to unormowac
numer 2 - inaczej kupa
chodzi o kupe chodzilam przed treningami 1 dziennie teraz z rana robie 3-4 razy dziennie bez sniadania , bez kawy z samego rana chodze do toalety dlatego pytam czy suplementy , ktore biore sie wchlaniaja czy po prostu przelatuja przeze mnie- rozumiem ze po treningu moge biec do toalety ale bez zadnego treningu z samego rana ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie wiem ja widze ze na pewno shejki pomagaja i bcaa tez pije shejki przed treningiem , a bcaa sw czasie treningu , nie mam boli w nogach jak wczesniej - robie przysiady z ciezarkami i guma jednoczesnie, ja juz widze efekty u siebie a trenuje tylko 2 tygodnie ....
wczesniej trenowalam na silowni przez 6-7 miesiecy godzine dziennie 3 x w tygodniu , nie bralam suplementow zadnych , zadnych efektow nie widzialam
Teraz mam diete i widze efekty bardzo szybko nawet po moich ramionach
bede wrzucac zdjecia z przed i po na instagrama chcesz to sobie zobacz na laura_batey_fitness
pozdr
Napisano Ponad rok temu
No jesli na tym co robisz widzisz efekty to moge zyczyc tylko powodzenia jednak mysle ze na dobrze dopietej diecie bez suplementow tez bys dala rade, zdjec nie zobacze bo instagrama nie mam, zachecam do stworzenia dziennika treningowego i tam dodawanie zdjec, opisywanie treningow itd