Czołem, ułożyłem sobie taki planik po wcześniejszym zapoznaniem się z tematem kalisteniki i street workoutu. Mam jeszcze kilka pytań, które przytoczę pod planem
Plan podzieliłem na razie na 3 bloki (zastanawiam się nad robieniem treningu brzucha w osobny dzień razem z rozciąganiem).
1 BLOK - trening dołu
- Hip bridge (wznosy bioder) z obciążeniem
- Wspięcia na palce z obciążeniem
Brak ćwiczeń na mięsień czworogłowy uda z prostego powodu, zawsze robiłem przysiady i zaniedbałem mocno tył uda, chcę po prostu wyrównać dysproporcję siłową.
2 BLOK - drążek
Podciąganie nachwytem
Podciąganie podchwytem
Zwis
Tutaj pojawia się pytanie czy mogę się podciągać z nogami ugiętymi w kolanach, ponieważ przy nogach w wyproście zahaczam o podłoże co nie jest komfortowe i mocno wybija mnie z rytmu.
3 BLOK - pompki
Pompki klasyczne
Pompki pike
Pompki szwedzkie - w podporze na krześle
I teraz pytania:
Czy mogę zastosować takie FBW? Wiem że powinno to być ułożone partiami ale po prostu tak będzie mi wygodniej, gdyż drążek mam w innym miejscu niż tam gdzie przeprowadzam trening.
Jeśli chcę ćwiczyć 3x w tygodniu to jaki zakres serii zastosować w każdym ćwiczeniu 3, 4?
Czy na takim treningu dałbym radę zbudować masę mięśniową? Oczywiście trzymając nadwyżkę kaloryczną.
Jakie ćwiczenia na brzuch na początek byłyby dobre? Mogę zastosować w nich dodatkowy ciężar czy nie jest to konieczne?
Z grubsza to wszystko na ten moment, z góry dzięki za rady