Witam!
Mężczyzna
19 lat
84 kg (jestem raczej gruby, dużo tłuszczu w obrębie pasa)
Z partnerką jestem w stałym związku od ponad 1,5 roku
Od kilku miesięcy obserwuję u siebie znaczny spadek libido, mam problemy z osiągnięciem pełnej erekcji i zdarza się, że penis w trakcie stosunku opada. Proszę o pomoc, bo bardzo martwi mnie ta sytuacja. Wstawiam wyniki badań hormonalnych i morfologii.
Niskie libido, wyniki badań
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cóż jak dla mnie z wynikami badań, a tym bardziej testosteronu, najlepiej iść do lekarza zamiast szukać pomocy w internecie. Skoro wspominasz o nadwyżce masy ciała, to być może problem leży w kwestii Twojego odżywiania. Jak wygląda sprawa ze snem? Niejednokrotnie niskie libido jest efektem zbyt słabej regeneracji/nadmiernego wysiłku fizycznego.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Regeneracje według mnie mam dobrą, przy niezbyt wysokim wysiłku fizycznym (trening fbw 3 x w tygodniu). Do jakiego lekarza powinienem się udać endokrynologa, androloga czy może seksuologa?
Napisano Ponad rok temu
To z Erekcja może być problem z innych powodów np Różne horoby układu krążenia czy np przyjmowanie niektórych leków czy brak odpowiedniej ilości Tlenku Azotu który jest niezbędny na podtrzymanie erekcji
Napisano Ponad rok temu
Generalnie to raczej problemem jest dla mnie libido. Nie dodałem, że już od dłuższego czasu nie mam porannych erekcji.
Napisano Ponad rok temu
Cóż poleciłbym też odwiedzić urologa. Niejednokrotnie problemy zdrowotne o tym podłożu mogą być spowodowane słabą kondycją układu moczowego. Warto też dodać, że nadmierne stosowanie niektórych suplementów (głównie tych mocno pobudzających) może z czasem prowadzić do osłabienia sprawności seksualnej.
Napisano Ponad rok temu
Testosteron nisko to i estradiol nisko. Postaraj się w sposób naturalny podwyższyć go. Zadbaj o dietę, schudnij i zwiększ aktywność fizyczną. Za libido głównie odpowiedzialne są trzej królowie: Testosteron, Estradiol i Dopamina.
Napisano Ponad rok temu
Aby mieć większe libido i lepszą potencję musiałbyś za pomocą zdrowego odżywiania i treningów siłowych oraz treningów aerobowych/interwałowych zrzucić zbędny tłuszcz.
Dlaczego ? Dlatego, bo udowodniono w wielu badaniach naukowych, że mężczyźni otyli lub z dużą nadwagą zazwyczaj mieli niski testosteron, a wystarczyło w ich przypadku poprawić kompozycję sylwetki (przede wszystkim obniżyć poziom tkanki tłuszczowej), aby poziom testosteronu wzrósł do prawidłowego poziomu.
Resztę napisali Ci już moi przedmówcy.
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Napisano Ponad rok temu
Aby mieć większe libido i lepszą potencję musiałbyś za pomocą zdrowego odżywiania i treningów siłowych oraz treningów aerobowych/interwałowych zrzucić zbędny tłuszcz.
Dlaczego ? Dlatego, bo udowodniono w wielu badaniach naukowych, że mężczyźni otyli lub z dużą nadwagą zazwyczaj mieli niski testosteron, a wystarczyło w ich przypadku poprawić kompozycję sylwetki (przede wszystkim obniżyć poziom tkanki tłuszczowej), aby poziom testosteronu wzrósł do prawidłowego poziomu.
Resztę napisali Ci już moi przedmówcy.
Rychu a co sądzisz na temat poglądu, że suplementacja omega-3 prowadzi do wzrostu rozwoju raka prostaty? Dwukrotnie w tym tygodniu spotkałem się z taką famą i zastanawiam się co tym razem stanie się modą w zdrowym odżywianiu
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że to nie jest prawda z tymi omega-3.
Natomiast wpisz sobie w Google takie hasła jak:
nadmiar-tkanki-tluszczowej-obniza-testosteron-i-podwyzsza-estradiol
oraz
otyli-mezczyzni-maja-mniej-testosteronu-i-wiecej-estradiolu
Po wpisaniu pierwszego hasła w Google pierwszy wynik od góry, to będzie to i tak samo z drugim hasłem pierwszy wynik, to będzie to co trzeba.
Użytkownik RychuP edytował ten post Ponad rok temu
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że to nie jest prawda z tymi omega-3.
Natomiast wpisz sobie w Google takie hasła jak:
nadmiar-tkanki-tluszczowej-obniza-testosteron-i-podwyzsza-estradiol
oraz
otyli-mezczyzni-maja-mniej-testosteronu-i-wiecej-estradiolu
Po wpisaniu pierwszego hasła w Google pierwszy wynik od góry, to będzie to i tak samo z drugim hasłem pierwszy wynik, to będzie to co trzeba.
Również jestem zdania, że to totalna ściema i kolejna machlojka koncernów farmaceutycznych. Pewnie komuś bardzo zależy, żeby omega-3 została wycofana ze sprzedaży .