Witam,
Mam 18 lat, 170 cm wzrostu i 85 kg wagi i mam pytanie - chcialbym sie jakos wyrzezbic, co prawda nie zalezy mi na byciu drugim schwarzeneggerem, ale zebym jakies miesnie mial. Zalezy mi rowniez na kondycji, wiec na poczatku wiosny zamierzam jezdzic rowerem. Od razu mowie, ze nie mam wcale predyspozycji do nadwagi, przez cale zycie mialem dobra wage, ale od 17 roku zycia zaczalem chlac bardzo duze ilosci piwa przez co nabylem sporo wagi. Stad kilka moich pytan do osob, ktore znaja sie na te temat:
1. Czy moja waga sprzyja temu, zeby wyrzezbic sobie miesnie, czy moze lepiej, zebym najpierw zrzucil pare kilogramow na rowerze? Jak pamietam jezdzac na rowerze 1h dziennie 3 razy w tygodniu stosujac diete, ktora sam wymyslilem (nie byla wcale ostra, jogurt naturalny, owoce, platki i tym podobone, po prostu ograniczylem niezdrowe rzeczy) chudlem troche ponad 2 kilogramy na tydzien.
2. Czy mozna wyrzezbic jakos sensownie miesnie w domu? Jestem bardzo niesmialy i raczej nie sadze, zebym byl w stanie pojsc sam cwiczyc na silowni
3. (To pytanie do osob, ktore byly kiedys grube albo zakompleksione) - Jak bardzo wycwiczenie sobie ciala i wyrobienie kondycji wplywa na samoocene ? Na tym rowniez mi bardzo zalezy.
Przepraszam, ze bez polskich znakow, taka klawiatura Pozdrawiam i licze na bardzo ciekawe odpowiedzi.