Witam wszystkich
1)
macie pomysły, ale jakieś sprawdzone przekąski które mozna szybko przyrządzić i w łatwy sposób podbić głównie węglowodany ?
2)
ryż biały czy brązowy, z czym go najczęsciej jecie ?
Napisano Ponad rok temu
Witam wszystkich
1)
macie pomysły, ale jakieś sprawdzone przekąski które mozna szybko przyrządzić i w łatwy sposób podbić głównie węglowodany ?
2)
ryż biały czy brązowy, z czym go najczęsciej jecie ?
Napisano Ponad rok temu
Witam.
Brązowy ryż jest dużo lepszym źródłem błonnika pokarmowego, witamin, składników mineralnych takich jak potas, wapno, fosfor, magnez oraz żelazo. Jest droższy i ma krótszą datę przydatności.
Osobiście spożywam przeważnie ryż biały ze względu na cenę oraz wg. mnie lepsze walory smakowe.
Ryż możesz jeść praktycznie ze wszystkim:
-drób
-ryby
-owoce, nabiał.
W moim przypadku najczęściej spożywam ryż z piersiami z kurczaka, z warzywami / lub z tuńczykiem kukurydzą...
Możesz zrobić szybką przekąskę typu...ryż, jabłko, banan, cynamon....lub czasami zastąpić ryż - waflami ryżowymi.
Napisano Ponad rok temu
Węgle najlepiej podbijać poprzez owoce lub niewielkie dania jak musli z orzechami czy innymi dodatkami. Osobiście jadam zarówno biały jak i brązowy ryż, choć ten drugi ma bardziej specyficzny smak. Jak wspomniał mój poprzednik, ryż możesz jeść tak naprawdę ze wszystkim.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Ryż brązowy możesz zastąpić każdym innym - ja bardzo często wybieram jaśminowy bądź paraboiled. Czasami też próbuję mieszanek różnych rodzajów ryżu aby uniknąć nudy
Dobrym źródłem węgli są także kasze, łatwostrawne i skutecznie odwkaszają organizm. Polecam głównie gryczaną i owsianą, ale też bulgur, jaglaną, pęczak bądź jęczmienną. Jeżeli zależy Ci na czasie, możesz też spróbować kuskus który wystarczy jedynie zalać wodą i zostawić do zaparzenia . Oprócz tego warto od czasu do czasu zjeść ciemny makaron, też fajna odskocznia .
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi się, że kasza jest znacznie smaczniejsza, ale to raczej kwestia gustu.
Napisano Ponad rok temu
ja np uwielbiam kaszę gryczaną.
Babcia zawsze powtarza, jedz kaszę będziesz silny.
Napisano Ponad rok temu
Kasze są o wiele lepsze bo posiadają większe ilości fosforu, a ten sprzyja wzroście pH w organizmie i przyczynia się do oczyszczania organizmu Osobiście bardzo lubię gryczaną (i przyprażoną na gorącej patelni do chrupkości) oraz owsianą (bardzo smaczna!).
Napisano Ponad rok temu
Wszelkie dania z ryżem, może w połączeniu z dowolnym bukietem warzyw i kurczakiem. Polecam - szybkie, a zdrowe danie
Napisano Ponad rok temu
Szybka przekąska to chyba owoc lub warzywo . Ewentualnie koktajl : dwa banany, kiwi, musli i maślanka. Wszystko razem miksujemy/blendujemy.
Napisano Ponad rok temu
Swego czasu moją przekąskę stanowiła kasza manna z dodatkiem owoców i jogurtu Również połączenie jej z orzechami i gorzką czekoladą także zdawało egzamin, jako smaczny i zdrowy "przerywnik" pomiędzy większymi posiłkami.
Napisano Ponad rok temu
jak nie ryż to może jakaś granola lub pełnoziarniste płatki, można do nich dorzucić owoce, jogurt czy polać miodem jeśli są zbyt mało słodkie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ma ktoś jakiś fajny przepis na placki ryżowe?
Nie ryżowe, ale równie dobre - zetrzyj cukinię/marchew, dodaj do tego jajko wraz z mąką oraz przyprawami. Całość wymieszaj i wrzuć do piekarnika na jakieś 20 minut.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu