Siema wszystkim, otóż niedawno przeczytałem artykuł, w którym było napisane, że białko roślinne powinniśmy traktować tak samo jak przykładowo mięso. Teraz do sedna, przykładowo jak jem te 140 białek dziennie(samo pełnowartościowe mięso, ryby) z roślinnymi mam ponad 200, roślinne białko też mam zamykać w tych 140 gramach, przykładowo 50% mięsnych, 50% roślinnych? Z góry dziękuję za odpowiedź. Proszę jeszcze o ocenę makrosów 140B, 350W, 120T
Białko w diecie
Napisano Ponad rok temu
Cóż ja jestem zdania, że białko roślinne nijak się ma do protein zwierzęcych. Mimo że aminogram jest bardzo zbliżony to mimo wszystko, nasz organizm lepiej wykorzystuje pokarm pochodzenia zwierzęcego (w kontekście budowania masy mięśniowej). Traktuję warzywa jako źródło witamin i błonnika, natomiast owoce jako dobry sposób na uzupełnienie węgli i zamiennik dla słodyczy.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
białka, roślinnego, wogole nie powinno traktowc, sie jako źródła białka!
taki gluten ( Białko, zborz)
ma działanie ,, Antyodzywcze"
chamuje, wchlanianie, substancij odżywczych z diety!!
nie wspominając, o soi która ma działanie, eatrogenne, i obniża poziom, testosteronu..
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście wegetarianie i miłośnicy diet roślinnych wszystkiemu zaprzeczą, ale niestety prawda jest taka że człowiek z natury jest mięsożerny i potrzebuje tego do swojej diety.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
człowiek, posiada kły,
cecha wspólna wszystkich drapieżników,
Zaden roslinozerca, w naturze nie posiada, klow, tylko drapieżniki je. posiadaja...
Napisano Ponad rok temu
Siema wszystkim, otóż niedawno przeczytałem artykuł, w którym było napisane, że białko roślinne powinniśmy traktować tak samo jak przykładowo mięso. Teraz do sedna, przykładowo jak jem te 140 białek dziennie(samo pełnowartościowe mięso, ryby) z roślinnymi mam ponad 200, roślinne białko też mam zamykać w tych 140 gramach, przykładowo 50% mięsnych, 50% roślinnych? Z góry dziękuję za odpowiedź. Proszę jeszcze o ocenę makrosów 140B, 350W, 120T
Białko roślinne liczysz tylko w przypadku kiedy jesteś weganinem, i nie dostarczysz go z innego źródła.
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.