Witam. Interesuję się kulturystyka i bardzo lubię treningi sztuki walki jednak nie mam dostępu do treningów pod okiem trenera. Mam w domu sporo miejsca na to (cały pusty pokój w którym robię siłownie) i chciałem tam wstawić:
- Ławka pod sztangę do 250kg
- Worek treningowy 150x35 (40kg)
- Gryf prosty 180cm (do 150kg) + 70kg obciążenia
- Skakanka
- Rurkę do podnoszenia się
- 2x Gryf krótki +20kg
Jak ćwiczyć aby wyrobić siłę, mięśnie oraz zwinność do sztuk walki ?
Może jakieś poradniki z Youtube ?
Głównie chodzi mi o ładny wygląd ciała oraz wytrenowane ciosy.
Z góry dzięki i pozdrawiam !
-17lat
-178cm
-70kg

ale żeby się nauczyć ciosów musisz mieć trenera. Tego nie da się samemu ogarnąć. Nawet jak trenujesz SW w klubie to wyrobienie odpowiedniej techniki ciosów trochę trwa ponieważ to nie tylko ruch samej ręki jak się wielu osobom wydaje, a bardzo złożony ruch całego ciała. Jeśli nie masz możliwości uczęszczania na treningi z trenerem to polecam treningi które ogólnie rozwiną Twoją sprawność co również bardzo przydaje się w walce. Wpisz sobie w google crossfit. Myślę że tego typu trening byłby dla Ciebie odpowiedni. Dużo się rozciągaj, biegaj, skacz na skakance itp. Powodzenia
 ale żeby się nauczyć ciosów musisz mieć trenera. Tego nie da się samemu ogarnąć. Nawet jak trenujesz SW w klubie to wyrobienie odpowiedniej techniki ciosów trochę trwa ponieważ to nie tylko ruch samej ręki jak się wielu osobom wydaje, a bardzo złożony ruch całego ciała. Jeśli nie masz możliwości uczęszczania na treningi z trenerem to polecam treningi które ogólnie rozwiną Twoją sprawność co również bardzo przydaje się w walce. Wpisz sobie w google crossfit. Myślę że tego typu trening byłby dla Ciebie odpowiedni. Dużo się rozciągaj, biegaj, skacz na skakance itp. Powodzenia 

Ponad rok temu
 Ponad rok temu

FaceBook
 FaceBook