Witam jestem nowy na forum. Mam 26 lat, 66kg wagi i 176cm wzrostu.
Potrzebuję pomocy przy moim planie treningowym. Zastanawiam się czy nie przesadzam z ilością ćwiczeń. Przede wszystkim chciałbym trochę przytyć i poprawić wygląd. Miałem już wcześniej styczność z siłownią ćwiczenia wykonuję poprawnie nie przekładam ciężaru nad technikę. Jeżeli chodzi o dietę to nie liczyłem mojego zapotrzebowania ale jadam sporo przeważnie tak wygląda mój plan żywieniowy.
Śniadanie twarożek z warzywami i pieczywem bądź maślanka z płatkami owsianymi
Drugie śniadanie dwa banany
Obiad w pracy to już zależy co kuchnia wyda, ale przeważnie jest to jakieś mięso ziemniaki bądź ryż J
Ok godziny 15 maślanka i dwa banany
17:30 drugi obiad i jednocześnie posiłek przed treningowy przeważnie ryż brązowy bądź basmati, makaron bezglutenowy do tego świeża sałata pomidory ogórki nasiona słonecznika pestki dyni i pierś z kury lub indyka czasem ryba
Posiłek po treningu to przeważnie 2 banany później 20 minut przerwy zanim coś przygotuję albo jem to samo co przed treningiem. Zwracam uwagę na to żeby było białko
Plan treningowy
Poniedziałek Klatka, Triceps Sobota Wolne
Wtorek Piłka Nożna –trening , brzuch Niedziela Brzuch
Środa Barki, Nogi
Czwartek Brzuch
Piątek Plecy, Biceps, Przedramiona
Do dyspozycji mam jedynie drążek i hantelki dlatego
Klatka to 6 ćwiczeń po 3 serie od 10 do 15 powtórzeń zależy od ćwiczenia przeważnie są to różnego rodzaju pompki ręce szeroko, wąsko, nogi wyżej, pompki między krzesłami itd.
Triceps tutaj mamy 3 ćwiczenia po 3 serie, prostowanie ręki w podparciu, wyciskanie hantli za głową, pompki odwrotne
Brzuch tutaj jest 5 ćwiczeń po 3 serie staram się ćwiczyć każdą partię mięśni brzucha
Barki i kaptury Tutaj mamy 5 ćwiczeń na barki po 3 serie plus dwa na kaptury tez po 3 serie
Nogi 5 ćwiczeń po 3 serie przysiady wykroki wspięcia na palce wszystko z obciążeniem
Plecy wszędzie po 3 serie. Podciąganie na drążku leżąc, Wiosłowanie hantlą, Rozpiętki odwrotne, Podciąganie hantli w opadzie, Unoszenie nóg i ramion leżąc na brzuchu
Biceps to 5 ćwiczen po 3 serie typu wyciskanie hantli na siedząco na stojąco chwytem prostym i młotkowym
Obciążenia staram się dobierać w taki sposób żeby wykonywać pełne serie przy możliwie maksymalnym wysiłku.
Tak jak mówiłem zależy mi na fachowym zdaniu. Boję się, że przesadzam z ćwiczeniami i, że mogę palić mięśnie. Z drugiej strony chciałbym wykonywać ćwiczenia na każdą partię mięśni.
Czekam na odpowiedzi, z góry dziękuję.