Witam.
- Wiek 16/17
- Wzrost 180-183cm
- Waga 71/72kg
- Waga planowana-nie określona
- Staż treningowy-sport ogólnorozwojowy,kalistenika i troszkę siłowni przez rok.
- Ile robisz treningów w ciągu tygodnia? 3-4
- Rodzaj Twoich treningów? 5x5,krótki okres z 10x5,fbw
- Intensywność Twoich treningów? Srednia
- Czy zazwyczaj szybko chudniesz czy masz tendencję do tycia? Bardziej w stronę tycia.
- Co uważasz za najtrudniejsze w stosowaniu dobrego odżywiania? Dobór dobrego i wartościowego jedzenia oraz systematyczność.
- Czy stosujesz suplementy i jeśli tak to jakie oraz od jak dawna(czy systematycznie?) Nigdy
- Kontuzje/Urazy Nie
Chciałbym nabrać trochę ''kulturystycznej masy'' ale bez przesady. Szerokie barki,duża klata,ramiona i piękny brzuch/ plecy, czyli generalnie pięknie wyrzeźbione i proporcionalne ciało, silne i wytrzymałe tak jak wygląda. Typowo kulturystyczna sylwetka mi się nie podoba.
Dotychczas trenowałem kalistenikę i odpowiada mi ona, lecz chce uzyskać sylwetkę co w kalistenice to dość trudny proces. Oprócz tego jeżdżę rowerem i zaczynam biegać.
Moje cele to także wytrzymałość.
Chcę więc ułożyć plan na minimum 3-5 dni w tygodniu łącząc obydwa te sporty. Mam dostęp do większości sprzętu jaki potrzeba. (mowa o cwiczeniach wielostawowych, nie izolowanych)
Próbując cwiczyć planem 10x5 typowo pod rzeźbę stwierdzam iż jest on ciut za bardzo wyczerpujący.
jakie więc ćwiczenia wybrać? Jaki obrać plan? Ile serii i powtórzeń robić?