Cześć
Wiem, że może być trochę za późno jednak chcę spróbować ![]()
Mam 23l (kończę trzeci rok studiów). Czeka mnie jeszcze jeden semestr (inżynierka).
Po tym chciałbym pójść do wojska. Niestety moja aktywność fizyczna dotychczas była znikoma. Z biegów długodystansowych w czasie podstawówki, gimnazjum i technikum byłem zwolniony (astma). Teraz jak gdyby się polepszyło. Leki odstawiłem, jeżdżę od jakiegoś czasu na rowerze i staram się nie oszczędzać na górkach i pedałować na najwyższych biegach (jeżeli górka na to pozwala) w czasie jednego obrotu korbą na sekundę (lub minimalnie mniejszym). Po prostej drodze więcej.
Budowę mam raczej chudą (ale z brzuszkiem). Wzrost 180 (możliwe, że 2-3 cm niższy). Waga 80.
Pomoglibyście mi ułożyć jakiś plan treningowy aby zaliczyć testy sprawnościowe na 5?
Co jest potrzebne dla mojej kategorii wiekowej:
marszobieg 3000 m - w czasie 13,50
podciąganie na drążku wysokim - 10 powtórzeń
skłony tułowia - 50 w ciągu 2min
koperta 10x10 - 31s
Bardzo możliwe, że próbowałbym również się dostać do innej jednostki mundurowej, która wymaga:
bieg 1000 m - 4,1 min
koperta - 25s
dostać całymi dłońmi podłoża na 3 sek
skok w dal z miejsca - 2,35m
pompki - 35
skrętoskłony - 43/min
Ogólnie co mogę z siebie wycisnąć to b. mało. 15 pompek (czasami to nawet 10), skok 190-200cm, do podłoża dostanę połową dłoni, drążek (2 razy
)
Do czego mam dostęp? Od pon do pt stadion, siłownia taka na polu, kawałek podłogi na mieszkaniu (studiuję). Co 2 tyg pt-niedz rower i jazda po górkach.
Czas zapewne do lutego/marca.
Dam radę wycisnąć z siebie powyższe normy?
P.S.
Co z dietą? Jakaś wymagana?
Obecnie to wpierniczam co popadnie w małych ilościach.

Ponad rok temu
FaceBook