Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam. Mam prośbę i pytanie odnośnie ćwiczeń na schudniecie. Mam 19 lat i waze 105 kg mierze 182 cm. Od jakiegoś roku prowadzę odchudzanie i związku z ograniczeniem kalori schudlem 10 kg. Jako że chce schudnąć do prawidłowej wagi i odrazu trochę wyżeźbic sylwetkę od miesiąca chodziłem na basen . Związku z maturami i że bede musiał wykechac zagranice zeby zarobic poeniadze macie jakieś rady i przykłady ćwiczeń które mg bym robić bez żadnego sprzętu żebym mógł schudnąć? Od razu mówię że bieganie odpada jako że w dzieciństwie nabawiłem się kontuzji i bieganie dłuższe niż 20 minut z aktualną wagą sprawia mi ból kostki. Dziękuję za uwagi o poświęcony czas.
A za granicą nie będziesz mógł chodzić na basen? Jeśli jedziesz do pracy fizycznej za granicę to samo to pozwoli Ci zrzucić kilogramy. Możesz też za granicą wykupić sobie karnet na siłownie i tam ćwiczyć. Odnośnie ćwiczeń w domu to jest wiele kombinacji bez sprzętu. Chociażby popularne trenerki Chodakowska i Mel B. Mężczyźni też ćwiczą z nimi dla utrzymania kondycji i sylwetki. Osobiście nie przepadam za nimi, ale czasem zdarza mi się włączyć jakiś zestaw i poruszać się. Ruch zagościł w moim dniu codziennym, od kiedy się odchudzam. Najważniejszy element na pewno będzie stanowiła dieta. Musisz zadbać o to by mimo pracy nie zaniedbać jej. Dodatkowo możesz spróbować spalacz tłuszczu. Sama korzystam z www.trizer.pl. Polecany jest na każdym etapie odchudzania, a z nim naprawdę o wiele łatwiej trzymać dietę i uchronić się przed podjadaniem.
Użytkownik ines edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rower, skakanka, boks, tabata.
Możesz do aerobów też dodać trening siłowy, może być w domowych warunkach jak pompki, przysiady itd.
Tak z ciekawości jak wygląda rozkład btw w diecie? Nie to bym się czepiał, ale 10kg w dół w ciągu roku to bardzo mało tymbardziej przy tych wymiarach.
Chociażby popularne trenerki Chodakowska i Mel B. Mężczyźni też ćwiczą z nimi dla utrzymania kondycji i sylwetki.
Proszę cię
na tych treningach ani nie zbudujesz mięśni ani nie dasz porządnego kopa metabolicznego by przyniósł jakiś konkretne efekty w redukcji, już nie wspominając o poprawie kondycji. Moim zdaniem strata czasu.
Napisano Ponad rok temu
Ja tak samo widzę, ale to nie jest bot, bo by nie pisał na temat ![]()
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli nie ma sprzętu to na pomoc zawsze przyjdzie Street Workout.
Treningi z ciężarem własnego ciała.
Zapraszam do działu Street Workout i Kalistenika.
Pozdrawiam.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]