Skocz do zawartości


Zdjęcie

Ile moze stac piers z kuraka w lodowce?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

Mroczekk
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 128 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Ile moze stac piers z kuraka w lodowce?
Siema jak w temacie, ile moze stac przyprawiony kurczak w lodowce, do 5 dni? Zalozmy ze pokroilem go w niedziele i przyprawilem, w czwartek (4 dnia) ugotowalem go na parze to czy w piatek nadaje sie on do zjedzenia w szkole?

Takie troche dziwne pytanie ale mnie to zastanawia :D
  • 0

waleriaem
  • Użytkownik
  • Pip
  • 32 postów
  • Pomógł: 0
2
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Ile moze stac piers z kuraka w lodowce?

Pytanie jak najbardziej poważne. Jestem na diecie, często jem kurczaka, bo to moje ulubione mięso, a oprócz tego pasuje na diecie. Powiem zgodnie ze swoim postępowaniem, że nie trzymam w swojej lodówce surowego kurczaka dłużej niż dobę. Jeśli nie jem całości od razu to mrożę i wyciągam po kilku dniach. W związku z tym na pewno nie zjadłabym takiego, który leży w lodówce ponad 4 dni. Dieta, ćwiczenia i Trizer pomagają mi w odchudzaniu. Gdybym jadła tak długo przechowywane kurczaki to zapewne wszystko bym zwracała i tak wyglądałaby moja dieta. Poczekaj jeszcze na odpowiedzi innych, ale moim zdaniem 4 dni to stanowczo za długo.  


  • 0

Abetalipoproteinemia
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 5442 postów
  • Pomógł: 174
388
Wyśmienita
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [miesiące]:6 lat
  • Wzrost [cm]:168
  • Przysiad [kg]:82,5
  • Wyciskanie [kg]:70
  • Martwy ciąg [kg]:90
  • Waga [kg]:70

Napisano Ponad rok temu

Re: Ile moze stac piers z kuraka w lodowce?

Siema jak w temacie, ile moze stac przyprawiony kurczak w lodowce, do 5 dni? Zalozmy ze pokroilem go w niedziele i przyprawilem, w czwartek (4 dnia) ugotowalem go na parze to czy w piatek nadaje sie on do zjedzenia w szkole?

Takie troche dziwne pytanie ale mnie to zastanawia :D

Ja zazwyczaj trzymam maksymalnie 3 dni otwarte mięso (po otworzeniu kupionego). Dobrym sposopbem jest jego zamarynowanie co zapobiegnie przed wcześniejszym zepsuciem. Oprócz tego przed obróbką warto go nieco opłukać zimną wodą aby pozbyć się tego nieprzyjemnego "zapachu i śluzu". Jeszcze jedno - pamiętaj żeby drób trzymać w szklanych naczyniach, a nie plastiku !!! 


  • 0

Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ




Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024