Poprawa wyglądu u 18 latka - niewiedza w treningu, w odżywianiu, brak sprzętu
Napisano Ponad rok temu
1. Nie mam sprzętu, oprócz 2 hantelek 2,5kg. Czy kalistenika pozwoli wypracować fajną sylwetkę?
2. Skąd wziąć plan? Kupić? Ułożyć we własnym zakresie? Poprosić kogoś o skonstruowanie?
3. Wiadomo, że głównie patrzy się na klatę i na brzuch, ale to chyba nie oznacza, że mam robić tylko pompki i brzuszki? Jak duże znaczenie ma różnorodność ćwiczeń? Myślę o spięciach, zwisie na drążku z uniesionymi kolanami, uniesieniach nóg itd
Aha no i nie mogę zapominać o innych partiach z tego co mi wiadomo, ale ciężko będzie skleić odpowiedni plan.
4. Odżywianie. Dzień u mnie wygląda tak, że wstaje 6:15, jem jakieś płatki i lecę na busa. W szkole jem drozdzówki, hot doga/zapiekankę + 7up. No i po szkole 2 czekoladowe drozdzowki z biedry... Jak powinienem zmienić odżywianie? Czy ma sens trzymanie ściśłej diety bez używania suplementow? Rano powinienem wstać wcześniej i przygotować jakieś wartościowe śniadanie? Lepiej w szkole nic nie jeść, czy jeść to gówniane żarcie?
Na razie to tyle. Z góry dzięki za fatygę.
Napisano Ponad rok temu
1.Śmiało możesz opierać swój trening na kalistenice, a czasem w miarę możliwości zaopatrzyć sie w sprzęt typu gryf, obciążenie czy ławeczka.
2.Masz mase przykładowych planów treningowych na różnych forach wystarczy tylko poszukać. Możesz go potem zmodyfikować według własnych potrzeb i możliwości.
3.Ćwicz całe ciało. Każda partia jest tak samo ważna.
4. Dieta jest najwązniejsza. Ważniejsza od ćwiczeń. A suplementy na samym początku są Ci wgl niepotrzebne. Jeśli chcesz osiągnąć fajną sylwetkę to musisz zmienić swoje nawyki żywieniowe. Zacznij od obliczenia swojego zapotrzebowania kalorycznego i jeśli chcesz przybrać na masie to dodawaj stopniowo kalorii tak długo aż pójdzie do góry. Chociaż nie sugerowałbym się tak bardzo samą wagą tylko lustrem i tym jak zmienia sie sylwetka. Wyrzuć śmieciowe jedzenie a opieraj swoją dietę na pełno wartościowych produktach. Białko 2 g/ kg masy ciałą, tłuszcze 1-1,5 g a reszta węglowodany. Jak coś to pisz
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik Guxinimod edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jabłko waży 150 g. A Ty masz patrzeć ile zawiera węglowodanów i to wliczać w makro, czyli ilość węgli spożywanych w ciągu dnia. Nie podliczaj wagi produktów tylko to ile zawierają białka, tłuszczy i węgli, kumasz ?
Napisano Ponad rok temu