Witam serdecznie
Kupiłem niedawno ławeczke, sztangę hantelki i zaczałem ćwiczyć. Do tego pompki, brzuszki przysiady. Tak zacząłem czytać o diecie i stwierdziłem, że bez pewnych zmian w moim dotychczasowych żywieniu sie nie obejdzie. Żeby mięśnie rosły po treningu trzeba coś konkretnego zjeść.
Informacyjnie ważę ok 81 kg, wzrost 181 cm. Chciałbym wyrzeźbić klatkę i brzuch, no i żeby bicki troche urosły, ale bez przesady. Nie mam parcia na to, żeby wyglądać jak Pudzian.
Po treningu zawsze wypijam 30 g produktu KFD nutrition "premium WPC 80" z 200 ml mleka. To jest zastrzyk 2,02 g węglowodanów, 23,1 g białka oraz 1,45 g tłuszczu. To jest od razu po treningu. Czytałem o oknie anabolicznym. Czyli gdzieś ok godziny po treningu powinienem zjeść normalny posiłek: węglowodany+białko. No i tu rodzą sie pytania:
ile gramów węglowodanów, ile białka? ile w sumie kcal mogę w siebie włożyć?
Czy dobrze robie że zaraz po treningu ładuje takiego szejka? Gdzieś czytałem ze najpierw sie powinno zjeść węglowodany dopiero pozniej białko . Sam juz nie wiem.... tyle artykułów przeczytałem i już zgłupiałem. Także proszę Was o pomoc.