Jak przyrządzić owsianke?
Napisano Ponad rok temu
Oraz następne pytanie: czy dobrze ze czuje sie dość mocno najedzony wyżej wymieniana owsianka, czy może nie powinienem sie tak czuć i trzeba zmniejszyć ilość.
Dodam, ze dopiero zaczynam przygodę z zywieniem i tego typu sprawami. Z gory dziękuje.
Napisano Ponad rok temu
Masz tak robić aby Ci smakowało jest masa przepisów na owsiankę jak np nie zjem samych płatków a wole zrobić omleta/naleśniki i super wchodzi owsianka nawet w małych ilościach bardzo mocno "zapycha" i nie czujesz głodu przez dłuższy czas jeśli przeszkadza Ci bycie "napchanym" zmniejsz trochę ilość płatków i będzie ok.
"Nie ważne kim byłeś liczy się to kim jesteś a najważniejszym jest kim będziesz jutro"
Zapraszam do Polubienia Strony - Filmy/Muzyka/Motywacja/Treningi/Dieta
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Masz tak robić aby Ci smakowało jest masa przepisów na owsiankę jak np nie zjem samych płatków a wole zrobić omleta/naleśniki i super wchodzi owsianka nawet w małych ilościach bardzo mocno "zapycha" i nie czujesz głodu przez dłuższy czas jeśli przeszkadza Ci bycie "napchanym" zmniejsz trochę ilość płatków i będzie ok.
Czyli to nie znaczy nic złego jeśli po śniadaniu jestem zapchany, tak? A po jakim czasie mógłbym spożyć bułkę w szkole, jeśli owsianke jem o godz. 6:20.
Użytkownik Kabeq edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyli to nie znaczy nic złego jeśli po śniadaniu jestem zapchany, tak? A po jakim czasie mógłbym spożyć bułkę w szkole, jeśli owsianke jem o godz. 6:20.
Posiłki się zjada co około 3 godziny
Napisano Ponad rok temu
Jak poczujesz się głodny kiedy zjesz nie ma znaczenia ważne aby trzymać sie kcal i makro
"Nie ważne kim byłeś liczy się to kim jesteś a najważniejszym jest kim będziesz jutro"
Zapraszam do Polubienia Strony - Filmy/Muzyka/Motywacja/Treningi/Dieta
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak poczujesz się głodny kiedy zjesz nie ma znaczenia ważne aby trzymać sie kcal i makro
Jestem tego samego zdania, jeżeli organizm sygnalizuje że potrzebuje energii (czyt. jest głodny) należy mu dostarczyć pożądanego pożywienia Nie ma sensu się głodzić i testować samego siebie tylko zapewniać naszemu ustrojowi prawidłowy rozwój.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Jak zalejesz owsiankę dzień wcześniej, to na drugi dzień jej już nie musisz gotować
Tylko zalewasz tym mlekiem zimnym czy tam ciepłym jak chcesz
Napisano Ponad rok temu
Jak zalejesz owsiankę dzień wcześniej, to na drugi dzień jej już nie musisz gotować
Tylko zalewasz tym mlekiem zimnym czy tam ciepłym jak chcesz
Nie wiem czy to dobry pomysł - od razu przed oczami mam totalną papkę o smaku przywodzącym mi na myśl niezbyt dobre skojarzenia .
Napisano Ponad rok temu
Ja zalewam wieczorem wrzątkiem i dodaję słodzi i kawę później na drugi dzień tylko zimnym mlekiem lub białkiem i żadnej papki nie więc nie wiem o co Ci chodzi
Chyba szybciej wyjdzie ta papka jak zrobi tak jak pisał, że jeszcze później ją gotuje z mlekiem
Napisano Ponad rok temu
Ja zalewam wieczorem wrzątkiem i dodaję słodzi i kawę później na drugi dzień tylko zimnym mlekiem lub białkiem i żadnej papki nie więc nie wiem o co Ci chodzi
Chyba szybciej wyjdzie ta papka jak zrobi tak jak pisał, że jeszcze później ją gotuje z mlekiem
Kawa do owsianki?
Napisano Ponad rok temu
Jak najbardziej. Nawet na portalu jest takowy przepis → Kawowo-orzechowa owsianka
Napisano Ponad rok temu
Ale kawa rozpuszczalna a nie czarna fusiasta
Owsiane + Kawa + mleko lub białko i mogę jeść cały dzień hehe
Napisano Ponad rok temu
Ale kawa rozpuszczalna a nie czarna fusiasta
Owsiane + Kawa + mleko lub białko i mogę jeść cały dzień hehe
Są takie dania, które można jeść i jeść...w moim przypadku jest to serek wiejski z bananem, suszoną żurawiną, nerkowcem i (posypią się hejty) chałwą, która stanowi piętę achillesową mojej diety jedyna rzecz, której nigdy nie odmówię
Napisano Ponad rok temu
zamiast owsianki zrob sobie omlet. Jajka, do tego płatki oswiane i dowolne białko. Ja akurat mam to białko kup-suple.pl/pl/p/-ISO-WHEY-ZERO-500-G/365 , omlet wychodzi bardzo dobry w smaku
Napisano Ponad rok temu
Omlet z białkiem to klasyk - dodatek bakaliów, owoców i serka wiejskiego robi z tego rzekomo "jałowego posiłku" bardzo dobry deser !
Napisano Ponad rok temu
Jestem mega pozytywnie zaskoczona owsianką z dodatkiem kawy rozpuszczonej. Jutro na pewno na śniadanie to wypróbuję. Ja akurat mam dietę na pozbycie się tkanki tłuszczowej, ale owsianka mi jak najbardziej odpowiada. Trzyma tą swoją dietę, ale czasem jest ciężko. Pomaga mi http://www.trizer.pl. Jest w formie kapsułek, więc łatwo go przyjmować. Można go stosować na każdym etapie diety. Jest całkowicie bezpieczny. Dzięki odpowiednio dobranym witaminom i składnikom mineralnym wspomaga zdrowe odchudzanie. Chałwę też uwielbiam, ale bardzo dawno nie jadłam. Przypomniałeś mi o niej i sprawiłeś, że mam ochotę na nią.