Witam.
Mam pytanie odnośnie tłuszczy. Kiedy je najlepiej spożywać. Rano, przed treningiem, po treningu czy na noc ?
Napisano Ponad rok temu
Witam.
Mam pytanie odnośnie tłuszczy. Kiedy je najlepiej spożywać. Rano, przed treningiem, po treningu czy na noc ?
Napisano Ponad rok temu
Po treningu raczej się unika tłuszczy, a to z powodu że spowalniają wchłanialność.
Najlepiej jeśli to redukcja to z rana białko + tłuszcze, a na wieczór białko + węgle.
Możesz też w każdym posiłku dodać jakieś źródło tłuszczy np. orzechy, olej itp.
Oczywiście nie w po treningowym posiłku. Wtedy białko + węgle.
Napisano Ponad rok temu
to nie ma znaczenia jeśli robisz masę.
Tak jak CI mówię jeśli w każdym posiłku masz węgle.
I przykładowo jesz 5 posiłków to możesz pododawać po np. 10g produktu tłuszczowego takiego jak orzechy, wiórki kokosowe, z jajek tłuszcz, tłuste ryby możesz wrzucić,
do smażenia mięska jakąś oliwe czy olej
Napisano Ponad rok temu
Możesz mi jeszcze powiedzieć czy dobrze dobrałem makrosy przy wadze 73 kg ? Teraz jak dodałem 100 kcal z 2800 na 2900 w tydzien weszlo okolo 0,3 kg. Dodałem więcej tluszczy bo węgli chyba już mam dużo jak na moją wagę.Do obiadu dodaje jeszcze warzywka no i do kolacji szczypiorek i rzodkiewkę ale juz nie wliczam .W w dni nie treningowe zamiast ryżu jem kaszę lub makaron pełnoziarnisty. Co ty o tym sądzisz ?
Użytkownik Kameleon688 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W pierwszym i drugim brak pełnowartościowego białka, wrzuć tam jakieś jajka, twaróg, mięso, serek wiejski.
Reszta może być.
Jak najbardziej zaleca się spożywanie różnych źródeł węglowodanów, więc okej.
Napisano Ponad rok temu
Co do źródeł tłuszczu - polecam zainwestować (a koszt jest niewielki) w nasiona np. słonecznika, pestki dyni czy sezam. Bardzo fajnie uatrakcyjniają smak przypraw po niewielkim przyprażeniu na patelni z przyprawami, a korzyści są naprawdę wielkie Warto też włączyć do diety siemię lniane bądź olej lniany. One z kolei bardzo dobrze wpływają na prace naszego układu pokarmowego.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za pomoc Avetalipoproteinemia jak widać mam w swojej diecie olej lniany,kokosowy oraz słonecznik
Napisano Ponad rok temu
Wybacz musiałem przeoczyć niemniej jednak życzę powodzenia z nową dietą.
Napisano Ponad rok temu
Ja czuje mega roznice jak przed treningiem zaladuje duzo zdrowych tluszczy
Napisano Ponad rok temu
Ja czuje mega roznice jak przed treningiem zaladuje duzo zdrowych tluszczy
Naturalna dawka energii. Sam widzę różnicę, że ostatnimi czasy wiele lepiej funkcjonuję po jajecznicy na maśle kokosowym aniżeli owsiance, która chyba powoli zaczyna mi się przejadać . Czas pomyśleć o białkowo-tłuszczowych śniadaniach.
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Pomoc z dieta masa a tluszczelean muscle |
Sterydy i Prohormony |
|
|
||
Tluszcze - czyli chcemy masla nie margaryny |
Inne sporty |
|
|