Witam
zacząłem jeść masowo ryż z kurczakiem.
Chciałbym sie zapytać, jak można przyrządzić dobrze ryż aby nie był suchy. czy można stosować jakieś sosy (jakie?)?
Gdy robie sobie jedzenie robie też rodzinie, to własnie one nalegają na suchy ryż
Napisano Ponad rok temu
Witam
zacząłem jeść masowo ryż z kurczakiem.
Chciałbym sie zapytać, jak można przyrządzić dobrze ryż aby nie był suchy. czy można stosować jakieś sosy (jakie?)?
Gdy robie sobie jedzenie robie też rodzinie, to własnie one nalegają na suchy ryż
Napisano Ponad rok temu
Wszelkiego rodzaju sosy, mój ulubiony to śmietanowo-paprykowy A jeśli idziemy tym tropem to ja zawsze do kurczaka dodaje ryż i łączę w jedno danie, żeby nie był suchy
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Sosy możesz bez problemu przygotować na bazie soku z warzyw i mięsa w trakcie smażenia. Wystarczy jedynie dodac nieco serka wiejskiego bądź jogurtu greckiego i nieco wzbogacić ulubionymi przyprawami. Nikt nie powiedział, że sosy muszą być gęste i ociekać znaczną ilością tłuszczu.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Także jak sam widzisz, problem urozmaicenia jałowego smaku niektórych potraw okazuje się niczym trudnym - wystarczy nieco popuścić wodze fantazji i zaufać swoim umiejętnościom kulinarnym
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobrze wiedzieć o takich rzeczach, z pewnością ktoś z tego skorzysta jeżeli bardzo dba o makrosy Choć przyznam szczerze, że sam raczej bym nie skorzystał ze zwierzęcej krwi jako dodatku do jedzenia
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja osobiście nie przepadam za kaszanką Niestety, ale totalnie moje smaki
Jednak korzystając z okazji polecam zaopatrzyć się w kasze owsianą - po prostu mega dodatek do obiadu i kapitalna odskocznia od wszystkich popularnych źródeł węglowodanów.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Niestety ciężko dostać dobrą kaszankę, która nie ma jakiegoś starego i niesmacznego tłuszczu. Pomimo, że lubię kaszankę, to zrezygnowałem z jej jedzenia. Raz że jest dosyć tłusta, a dwa że właśnie często jakość tego tłuszczu pozostawia wiele do życzenia.
Napisano Ponad rok temu
Mnie zawsze uczono aby kupować tylko pewne mięso, które jest ciężko "podrobić" bądź oszukać na składzie - mowa tu o filetach czy polędwicach. Oczywiście od czasu do czasu sam kupuję podroby, ale skutecznie wyleczyłem się z kupowania pakowanego mięsa mielonego i wolę poprosić sprzedawcę aby to zrobił na poczekaniu, Żeby mieć pewność co jem.
Dlatego właśnie nie jadam kaszanki, ale co kto lubi .
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Te podroby są często świetne jeśli chodzi o układanie taniej diety
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ajej.. tak Panowie mówicie o tych podrobach.. aż się chyba przejdę zaraz do rzeźnika i kupie trochę tej "dobroci" na pierogi z mięsem ^^
Napisano Ponad rok temu
Podroby stanowią bardzo dobrą alternatywę dla osób, które nie mogą przeznaczyć dużego budżetu na dietę. Podobnie jak i jajka.
Za przykład dobrego działania wątróbki może posłużyć Bling - niepełnosprawny kulturysta z Polski. Sam potwierdza, ze miał ograniczone środki na swoją dietę dlatego w głównej mierze wykorzystywał podroby .
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Ja ostatnio zaczęłam kupować ryż sypki, a nie w torebeczkach. Wydaje mi się lepszy po ugotowaniu. Podczas gotowania solę i dodaję kurkumę. Staram się pilnować momentu, w którym ryż będzie ugotowany, ale nierozgotowany. Udało mi się już to opanować do perfekcji. Od kiedy trzymam dietę, stosuję spalacz tłuszczu www.trizer.pl i ćwiczę, czyli ogólnie, od kiedy zmieniłam nawyki żywieniowe to w moim jadłospisie pojawiło się więcej produktów, za którymi wcześniej nie przepadałam. Udaje mi się teraz je tak przygotowywać by smakowały mi.
Napisano Ponad rok temu
Szerze mówiąc nigdy nie gotowałem i nie jadłem ryżu z kurkumą ale pomysł moim zdaniem świetny
Napisano Ponad rok temu
Kurkuma to trochę mniej pikantne curry. Jakby nie patrzeć to główny składnik tej mieszanki przypraw. Ja ostatnio dorwałem przyprawę wykorzystującą suszone pomidory, szczypiorek i sól morską. Idealny dodatek do dań z makaronem, szpinakiem bądź pomidorami !
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Ja nigdy nie dodaje kurkumy do swoich dań jakoś zraża mnie ten żółty kolor a smaku jakoś szczególnie nie czuję
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu