Ja mam w domu thermomix i zastępuje mi te wszystkie urządzenia
Blender, wyciskarka czy sokowirówka ? Soki w domu.
Napisano Ponad rok temu
Thermomix to świetna rzecz ale też spory wydatek ... ja mam blender i też sobie radzi
Napisano Ponad rok temu
O thermomixie słyszałem wiele dobrego i z tego co wiem to naprawdę wielkie odciążenie dla wszystkich osób lubiących gotować. Niestety póki co sprzęt jest poza moim budżetem, może z biegiem czasu uda się go na stałe włączyć do kuchennego wyposażenia.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Mi mąż kupił wyciskarkę Alfa 3G.
Opowiadał mi, jak pokazywano mu różnicę miedzy sokowirówką a wyciskarką.
Ta pierwsza pozbawia soku wszystkich enzymów i ważnych składników, gdyż zachodzi efekt utleniania.
Wyciskarka zaś wydobywa wszystkie "soki" z soku
Im wolniejsza tym lepsza (sok bardziej bogaty).
Nasz ma 50 obr/min., można w niej robić soki, musy a nawet lody.
Radzi sobie znakomicie z ziołami, czego nie można powiedzieć o innych.
No i gwarancja 12 lat.
Osobiście polecam.
Napisano Ponad rok temu
Ja w tym rokuc stawiam na wyciskarkę do soków. Chcę ją kupić jeszcze przed latem, jaka polecacie?
Napisano Ponad rok temu
Ja nie wyobrażam sobie kuchni bez blendera ale o wyciskarce tez myślę
Napisano Ponad rok temu
Ja mam wszystko i szczerze mówiąc wszystko jest używane
Napisano Ponad rok temu
Ja nie umiałabym sie obejść bez blendera używam go kilka razy dziennie
Napisano Ponad rok temu
Blender chyba robi najlepszą robotę. Można go do wszystkiego użyć. Ja akurat mam każdy z tych sprzętów. Każdy dostałam, jako prezent, ale blender najczęściej włączam. Nie dość, że wszystko zrobi to jeszcze ładnie się go czyści. A jak się robi soki/koktajle, co drugi dzień to może być uciążliwe. Wszyscy w domu są chętni na zmiksowane owoce i warzywa, ale jak stoją to nikt ich nie rusza. Będąc na diecie, biorąc Trizer i ograniczając niektóre produkty staram się właśnie z owoców i warzyw dostarczyć witamin do mojego organizmu.
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie tez blender to podstawa
Napisano Ponad rok temu
Tak naprawdę ciężko obejść się bez blendera jeżeli lubimy gotować i przygotowywać koktajle.
Napisano Ponad rok temu
U mnie w kuchni gości tylko blender i jest to dla mnie najlepsze rozwiązanie
Napisano Ponad rok temu
Ja mam wszystkie te urządzenia ale najczęściej korzystam z blendera
Napisano Ponad rok temu
Ja również jest najbardziej poręczny
Napisano Ponad rok temu
Ja blendera używam czasami nawet kilka razy dziennie
Napisano Ponad rok temu
a ja wolę sokowirówkę. Blender też mam, ale nim soku nie zrobię. Do koktajli owszem, używam i też lubię, ale to zupełnie co innego, więc myślę, że bez sensu jest takie porównanie
Napisano Ponad rok temu
Z pewnością blender jest znacznie bardziej uniwersalny i z pewnością jest w stanie przydać się w przypadku innych czynności, które wykonuje się w kuchni. Spokojnie nada się do jakichś sosów, przecierów itd., a już na pewno jak ktoś ma pod opieką małe dzieci ;p. Sokowirówka to sokowirówka, raczej tylko do soków.
Napisano Ponad rok temu
Uważam, że o wiele lepsza jest wytłaczarka niż wyciskarka, mam ronica i sobie chwalę. Mogę codziennie sobie robić świeże soki.
Napisano Ponad rok temu
To zależy z czego chcesz robić sok. U mnie w domu jest sokowirówka i wyciskarka i potrzebujemy tych dwóch narzędzi. Soczek z poamrańczy najlepiej wyciskarką natomiast z jabłka nie wycisniez i będzieszp otrzebował sokowirówkę. Najlepiej to znaleźc sklep gdzie mozesz spróbować sok z danej maszyny . (są takie) jesli nei dasz rade to popytaj znajomych czy mają coś takiego to najlepszy sposób na przetestowanie jakości danego urzadzenia.
"Twoje życie staje się lepsze tylko kiedy Ty stajesz się lepszym"
Brian Tracy
Napisano Ponad rok temu
Jest dokładnie tak jak napisałeś. Nie ma co porównywać, który z tych sprzętów jest lepszy. Wszystko zależy od tego do czego chcesz je wykorzystać, a także jak często.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Blender do masła orzechowego
- Ponad rok temu
-
Co zrobić by szybko przytyć ?
- Ponad rok temu
-
Rybka ;]